Ουκρανία: «Νεκρός Ρώσος διοικητής» από ενέδρα σε φάλαγγα τανκς κοντά στο Κίεβο

Πόλεμός στην Ουκρανία: «Νεκρός Ρώσος διοικητής» μετά από ενέδρα σε φάλαγγα ρωσικών τανκς κοντά στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter / Armed Forces of Ukraine.
0

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι απώθησε ένα σύνταγμα ρωσικών τεθωρακισμένων και εξολόθρευσε τον διοικητή του, συνταγματάρχη Α. Ζαχάρωφ, στην περιοχή Μπροβάρι στα βορειοανατολικά του Κιέβου.

«Ο διοικητής του συντάγματος κατοχής, συνταγματάρχης Ζαχάρωφ, εξολοθρεύτηκε. Κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή Μπροβάρι, η τακτική ομάδα τάγματος (BTGr) του 6ου συντάγματος τανκ (Chebarkul) της 90ης μεραρχίας αρμάτων της Κεντρικής Διοίκησης υπέφερε σημαντικές απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, επικοινωνίες που υποκλάπηκαν δείχνουν ότι η ρωσική φάλαγγα υπέστη σοβαρές απώλειες, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του συντάγματος ο οποίος μάλιστα είχε φωτογραφηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν το 2016 κατά την απονομή μεταλλίου για το Τάγμα του Θάρρους. 

Το CNN επαλήθευσε το βίντεο που κοινοποίησε το υπουργείο Άμυνας που αποτυπώνει μια ρωσική στρατιωτική φάλαγγα να δέχεται επίθεση.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μοιράστηκαν βίντεο μετά την ενέδρα, το οποίο δείχνει κατεστραμμένα στρατιωτικά οχήματα.  

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Κίεβο τις τελευταίες ώρες από τα βορειοανατολικά και τα ανατολικά σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, περίπου ο μισός πληθυσμός έχει αποχωρήσει από την πόλη. «Κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κάθε δρόμος, κάθε κτίριο, κάθε σημείο ελέγχου έχει οχυρωθεί», είπε στην ουκρανική τηλεόραση σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ