Ουκρανία: «Μας έχουν σχεδόν τελειώσει τα πυρομαχικά, βασιζόμαστε σε δυτικά όπλα»

Ουκρανία: «Μας έχουν σχεδόν τελειώσει τα πυρομαχικά, βασιζόμαστε σε δυτικά όπλα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Βαντίμ Σκιμπίτσκι παραδέχτηκε ότι η χώρα του χάνει στα μέτωπα και πλέον βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε όπλα της Δύσης για να συγκρατήσει τη Ρωσία. 

«Αυτός είναι πλέον ένας πόλεμος πυροβολικού», είπε ο Σκιμπίτσκι τονίζοντας στον Guardian ότι οι γραμμές επαφής είναι αυτές που θα κρίνουν την εξέλιξη του πολέμου. «Χάνουμε όσον αφορά το πυροβολικό», πρόσθεσε. 

«Τώρα όλα εξαρτώνται από το τι μας δίνει [η Δύση]», σημείωσε ο αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία προβαίνει σε 5.000 έως 6.000 βολές πυροβολικού την ημέρα.

«Έχουμε σχεδόν εξαντλήσει όλα τα πυρομαχικά [του πυροβολικού] μας και τώρα χρησιμοποιούμε τυπικά βλήματα του ΝΑΤΟ διαμετρήματος 155» είπε και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη παραδίδει επίσης οβίδες χαμηλότερου διαμετρήματος, αλλά καθώς και αυτή "εξαντλείται", η ποσότητα γίνεται μικρότερη».

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις δυνάμεις της Ρωσίας είναι πλέον συγκεντρωμένες στην περιοχή του Ντονμπάς και επιδιώκουν να καταλάβουν τα διοικητικά σύνορα τόσο του Ντόνετσκ όσο και του Λουχάνσκ. Αυτή είναι η περιοχή όπου οι μάχες του πυροβολικού είναι οι πιο σοβαρές. 

Στη βορειοανατολική Ουκρανία, γύρω από το Χάρκοβο, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην άμυνα αφού μια ουκρανική αντεπίθεση τον Μάιο τους απώθησε σε γύρω χωριά. Στο νότο και συγκεκριμένα στα μέτωπα της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, οι Ρώσοι, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σκάψει ακόμα και τριπλές γραμμές άμυνας για να σιγουρευτούν ότι θα διασφαλίσουν τις θέσεις τους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM