Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα μεσάνυχτα για 30 ημέρες

Ουκρανία: Και επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Προετοιμάζεται για επίθεση από τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσεται επισήμως η Ουκρανία, καθώς το Κοινοβούλιο ενέκρινε νωρίτερα σήμερα την πρόταση του προέδρου της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ουκρανός πρόεδρος πρότεινε την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη την επικράτεια για διάστημα 30 ημερών, εν μέσω της προετοιμασίας της χώρας για πιθανή στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας από τη Ρωσία.

Το σχέδιο κειμένου για την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην επικράτεια της Ουκρανίας το προβλέπει τον περιορισμό στις μετακινήσεις των επιστρατεύσιμων εφέδρων εντός της Ουκρανίας.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων και απεργιών, έλεγχοι προσωπικών εγγράφων, απαγόρευση κυκλοφορίας όπου αυτό θα είναι αναγκαίο, απαγόρευση παραγωγής και διανομής πληροφοριακού υλικού που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, καθώς και ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Tο καθεστώς έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται σε όλες τις περιοχές της χώρας, πλην των αυτόνομων Νονέτσκ και Λουγκάνσκ όπου οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη σε πόλεμο με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Άρχισε η επιστράτευση εφέδρων

Εν τω μεταξύ, άρχισε σήμερα στην Ουκρανία η επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους είναι ένα έτος.

Με πληροφορίες από BBC,Reuters-TASS-AFP    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ