Ουκρανία: «Χτύπημα ακριβείας σε βάση της Wagner» - Πώς αποκαλύφθηκε η τοποθεσία

Ουκρανία: «Χτύπημα ακριβείας σε βάση της Wagner στη Μελιτόπολη» - Πώς αποκαλύφθηκε η τοποθεσία Facebook Twitter
Δυνάμεις της Ρωσίας στη Μελιτόπολη - Φωτ.: EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως εξαπέλυσε χτύπημα σε βάση που χρησιμοποιείται από την σκιώδη παραστρατιωτική ομάδα Wagner της Ρωσίας, όπως και μία γέφυρα στην υπό κατάληψη περιοχή της Μελιτόπολης. 

Ο Σερχίι Χαντάι, κυβερνήτης της περιοχής Λουγκάνγκ, ενημέρωσε πως η βάση «καταστράφηκε από χτύπημα ακριβείας» ύστερα από τον επιβεβαίωση της θέσης της «χάρη σε έναν Ρώσο δημοσιογράφο». 

Το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrainska Pravda σημείωσε πως ο πολεμικός ανταποκριτής του Κρεμλίνου επισκέφθηκε τα κεντρικά των μισθοφόρων στις 8 Αυγούστου και ανήρτησε φωτογραφία στο Telegram, η οποία «μαρτυρούσε» την τοποθεσία. 

Υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης συνδέουν την παραστρατιωτική ομάδα με τον Ρώσο ολιγάρχη Εβγκένι Πριγκόζιν, στενό συνεργάτη του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος ο Πριγκόζιν φαίνεται πως ήταν στη βάση, μέρες πριν από το ουκρανικό χτύπημα. 

Η παρουσία της Wagner έχει καταγραφεί, επίσης, σε Λιβύη, Μάλι και Συρία, αλλά ειδικά στην αφρικανική ήπειρο. 

Παίζει ρόλο και στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς, μεταξύ άλλων, φέρεται να συγκεντρώνει καταδίκους που πληρώνονται αδρά για να πολεμήσουν στη χώρα. 

Σαμποτέρ ανατίναξαν σιδηροδρομική γέφυρα νοτιοδυτικά της Μελιτόπολης, επεσήμανε, παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Φιοντόροβ. Όπως εξήγησε, πλέον δεν μπορούν να έρχονται στρατιωτικά τρένα από την Κριμαία.

Η χερσόνησος προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 και αποτελεί σημαντική βάση για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στη νότια Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM