Ουκρανία: Έκκληση ΟΗΕ για «άμεση εκεχειρία» στη Μαριούπολη - «Ρωσική επίθεση» στο Azovstal

Ουκρανία: Έκκληση ΟΗΕ για «άμεση εκεχειρία» στη Μαριούπολη - «Ρωσική επίθεση» στο Azovstal Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο ΟΗΕ απηύθυνε σήμερα έκκληση για την εφαρμογή μιας «άμεσης εκεχειρίας» στη Μαριούπολη, προκειμένου να επιτραπεί η εκκένωση περίπου 100.000 αμάχων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά, η πόλη ελέγχεται σχεδόν πλήρως πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις. 

«Χρειάζεται μια κατάπαυση των εχθροπραξιών αμέσως για να σωθούν ζωές. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσες περισσότερες ζωές απειλούνται. Πρέπει να επιτραπεί να απομακρυνθούν αμέσως, σήμερα. Αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά», δήλωσε ο Άμιν Άγουαντ.

Το Κίεβο ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν κυρίως στο χαλυβουργείο Azovstal, τελευταίο θύλακα αντίστασης των Ουκρανών μαχητών.

Η Μαριούπολη, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και στην τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι-Ερντογάν το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως εκείνος και ο Ερντογάν συζήτησαν την ανάγκη άμεσης εκκένωσης των αμάχων από τη Μαριούπολη, μεταξύ άλλων από το εργοστάσιο Azovstal και την ανταλλαγή των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεξίι Αρέστοβιτς ανέφερε με τη σειρά του ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εφορμήσουν εναντίον του εργοστασίου Azovstal από εδάφους, με τη στήριξη αεροπορικών πληγμάτων και βομβαρδισμών πυροβολικού.

Συγκεκριμένα, ο Αρέστοβιτς έγραψε στο Facebook ότι «ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Azovstal και περισσότερους από 1000 αμάχους, που κρύβονται στο εργοστάσιο».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ και CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM