No.1

Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο - Συναντήθηκε με τον Ζελένσκι

Ουκρανία: Ο Τζόνσον συναντήθηκε στο Κίεβο με τον Ζελένσκι - Υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια 100 εκατ. λιρών Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον είχε μια αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα σήμερα στο Κίεβο για να συζητηθεί η παροχή περαιτέρω οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι «σε μια ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία και αναφέρθηκαν σε νέο βρετανικό πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών. 

«Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τα αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, καθώς και τα λεγόμενα «suicide drones», είναι μεταξύ του εξοπλισμού που έχει δεσμευτεί να παρέχει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Κίεβο.

Τις τελευταίες μέρες πολλοί ξένοι αξιωματούχοι επισκέφτηκαν την ουκρανική πρωτεύουσα. Την Παρασκευή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφθηκε μαζί με τον Ζοζέπ Μπορέλ το Κίεβο και τα προάστιά του. Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου θέτοντας στο στόχαστρο αμάχους είπε νωρίτερα η Φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στα γεγονότα της Μπούσα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM