LIVE!

Ουισκόνσιν: Χάκερ έκλεψαν 2,3 εκατ. δολ. από τους Ρεπουμπλικάνους - Προορίζονταν για την εκστρατεία Τραμπ

Ουισκόνσιν: Χάκερ έκλεψαν 2,3 εκατ. δολ. από τους Ρεπουμπλικάνους - Προορίζονταν για την εκστρατεία Τραμπ Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο Ουισκόνσιν ανέφερε ότι χάκερ έκλεψαν το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία προορίζονταν για την κάλυψη των αναγκών της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.  

Ο επικεφαλής του κόμματος στην αμερικανική πολιτεία, Άντριου Χιτ, ανέφερε σε δήλωσή του πως το FBI ενημερώθηκε για το συμβάν και η υπόθεση ερευνάται. Σύμφωνα με τον Χιτ οι χάκερ κατάφεραν να παραποιήσουν τιμολόγια και να κλέψουν τα χρήματα. Το Ουισκόνσιν θεωρείται μία κρίσιμη πολιτεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ εκεί το 2016 ήταν οριακή, με μόλις 23.000 ψήφους. 

Ο Χιτ δήλωσε πως τα τιμολόγια τροποποιήθηκαν έτσι ώστε όταν το κόμμα κατέβαλε τα χρήματα για υπηρεσίες αυτά πήγαιναν στους χάκερ και όχι στα συμβαλλόμενα μέρη και έκανε λόγο για «ηλεκτρονικό ψάρεμα». Εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξε πως δεν έχουν κλαπεί δεδομένα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC τα χρήματα κλάπηκαν από τον ομοσπονδιακό λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων του Ουισκόνσιν. Ο Χιτ δήλωσε πως κρατικοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει για κυβερνοεπιθέσεις κατά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με τον Τζο Τάιντι, ειδικό συντάκτη του BBC σε θέματα κυβεροασφάλειας, η υπόθεση μοιάζει σαν μία τυπική απάτη «Business Email Compromise», όπου οι χάκερς κατάφεραν να τοποθετηθούν ανάμεσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Ουισκόνσιν και σε έναν από τους προμηθευτές του. Έτσι τα χρήματα μεταφέρθηκαν στους χάκερ και όχι στους συνεργάτες της εκστρατείας. Σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις οι τράπεζες μπορούν να αναστρέψουν την συναλλαγή και να επιστρέψουν τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων στα θύματα της απάτης, όπως ελπίζεται πως θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. 

Όπως μεταδίδει το Associated Press, απόπειρες απάτης σημειώθηκαν και στους Δημοκρατικούς. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην Πολιτεία δείχνουν και πάλι μία οριακή αναμέτρηση, με τον Τζο Μπάιντεν ωστόσο να προηγείται. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM