Ουγκάντα: 40 νεκροί από επίθεση σε σχολείο - Ανάμεσά τους πολλά παιδιά

Ουγκάντα: 40 νεκροί από επίθεση σε σχολείο - Ανάμεσά τους πολλά παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Στους 40 έχουν φθάσει σύμφωνα με το BBC τα θύματα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, της νυχτερινής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον ενός σχολείου στη δυτική Ουγκάντα.

H τρομοκρατική επίθεση στο σχολείο στην Ουγκάντα προήλθε από μαχητές που ανήκουν στην πολιτοφυλακή των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μια ομάδα που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας.

Αρχικά είχε αναφερθεί από την αστυνομία πως οι μαχητές σκότωσαν 25 ανθρώπους και απήγαγαν άλλους κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης σε σχολείο στη δυτική Ουγκάντα, κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ωστόσο σε νεότερη ενημέρωση το BBC αυξάνει τον αριθμό σε 40, προσθέτοντας πως άλλοι οκτώ άνθρωποι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση

«Οι δυνάμεις μας καταδιώκουν τον εχθρό για να σώσουν τους απαχθέντες και να καταστρέψουν αυτή την οργάνωση», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Φέλιξ Κουλαγίγκιε.

Οι αρχές δεν ανέφεραν πόσοι άνθρωποι έχουν απαχθεί από τους αντάρτες. Οι μαχητές της ομάδας επιτέθηκαν στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιουμπιρίρα, στη δυτική μεθοριακή πόλη Μποντούε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, πυρπολώντας έναν κοιτώνα και κλέβοντας τρόφιμα, με βάση όσα ανέφερε η αστυνομία. Κατόπιν διέφυγαν προς το Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξεγέρθηκαν εναντίον του προέδρου Γιουέρι Μουσεβένι τη δεκαετία του 1990 αρχικά από βάση στα όρη Ρουενζόρι. Η οργάνωση ηττήθηκε από τον στρατό της Ουγκάντας κατάλοιπά της όμως διέφυγαν στην άλλη πλευρά των συνόρων στην αχανή ζούγκλα του ανατολικού Κονγκό απ΄όπου διενεργούν έκτοτε επιθέσεις σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους τόσο στο Κονγκό όσο και στην Ουγκάντα. Τον Απρίλιο, επιτέθηκαν σε χωριό στην ανατολική πλευρά του Κονγκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP και BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM