Ουάσινγκτον και Λονδίνο προειδοποιούν τη Δαμασκό και τη Μόσχα για το Χαλέπι

Ουάσινγκτον και Λονδίνο προειδοποιούν τη Δαμασκό και τη Μόσχα για το Χαλέπι Facebook Twitter
1


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησαν σήμερα ότι οι δυτικοί σύμμαχοι ετοιμάζονται να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Συρίας και της Ρωσίας εξαιτίας της πολιορκίας στο Χαλέπι.


«Εξετάζουμε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων και θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει αποκλείσει καμία επιλογή μέχρι στιγμής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έπειτα από την ολοκλήρωση συνεδρίασης με θέμα τη Συρία με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών και μεσανατολικών χωρών που υποστηρίζουν τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρέος του είναι να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα.


«Συζητούμε όλους του μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δεν βλέπω πουθενά στην Ευρώπη μεγάλη όρεξη για κήρυξη πολέμου», πρόσθεσε μετά τις συνομιλίες. «Δεν νομίζω ότι τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών είναι έτοιμα να κηρύξουν πόλεμο».


Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ότι προτάθηκε «σειρά μέτρων», ανάμεσά τους και «επιπλέον μέτρα κατά του καθεστώτος και των υποστηρικτών του».


«Αυτά τα μέτρα θα πλήξουν τους δράστες των εγκλημάτων αυτών», προειδοποίησε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.


Ο Τζον Κέρι χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς κατά του Χαλεπιού «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ενώ ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τη Μόσχα να δείξει οίκτο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια