Οxfam: 7,6 τρισεκ. είναι κρυμένα σε φορολογικούς παραδείσους

Οxfam: 7,6 τρισεκ. είναι κρυμένα σε φορολογικούς παραδείσους Facebook Twitter
1

 

Οxfam: 7,6 τρισεκ. είναι κρυμένα σε φορολογικούς παραδείσους Facebook Twitter

Οι φορολογικοί παράδεισοι του πλανήτη κρύβουν τόσα χρήματα που ξεπερνούν πλέον το ΑΕΠ της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας μαζί.

Συνολικά σε αυτούς τους φορολογικούς παραδείσους κρύβονται 7,6 τρισεκατομμύρια ευρώ, επιφέροντας μια απώλεια εσόδων που ξεπερνά τα 190 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Oxfam που παρουσιάστηκε χθες, μετά την ανάλυση που έγινε σε 200 εταιρείες, υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις των πολυεθνικών σε φορολογικούς παραδείσους έχει τετραπλασιαστεί μεταξύ του 2000 και του 2014.

Η προσφυγή σε τέτοια «ασφαλή καταφύγια» δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο τις ανεπτυγμένες χώρες. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, αφορά χώρες σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Εκτιμάται ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες χάνουν κάθε χρόνο 100 δισεκ. ως αποτέλεσμα της φοροδιαφυγής από μεγάλες εταιρείες, Με την ύπαρξη αυτών των παραδείσων οι φτωχοί καταλήγουν να πληρώνουν περισσότερα ενώ αυξάνει η ανισότητα,  συμπεραίνει η Oxfam.

Πριν από το Φόρουμ του Νταβός, που  ξεκινά αύριο, Τετάρτη η Oxfam ελπίζει ότι οι ξένοι ηγέτες θα δεσμευτούν να αναπτύξουν μια πολύ πιο αποτελεσματική πολιτική για τον τερματισμό των φορολογικών παραδείσων και άλλων "επιβλαβών προτιμήσεων» των εταιρειών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτες οι πρακτικες πρεπει να τελειωσουν τωρα!Πολλοι δεν τα γνωριζουν αυτα, αλλα προκειται ευθεως περι κλοπης δημοσιας περιουσιας, που μετα λειπει για σχολεια, νοσοκομεια κτλ.Ειναι εξωφρενικο, οτι ακομα εν ετη 2016 καποιοι πανε και κρυβουνε ΤΡΙΣ με τετοιους τροπους σε μπανανιες.