Οxfam: 7,6 τρισεκ. είναι κρυμένα σε φορολογικούς παραδείσους

Οxfam: 7,6 τρισεκ. είναι κρυμένα σε φορολογικούς παραδείσους Facebook Twitter
1

 

Οxfam: 7,6 τρισεκ. είναι κρυμένα σε φορολογικούς παραδείσους Facebook Twitter

Οι φορολογικοί παράδεισοι του πλανήτη κρύβουν τόσα χρήματα που ξεπερνούν πλέον το ΑΕΠ της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας μαζί.

Συνολικά σε αυτούς τους φορολογικούς παραδείσους κρύβονται 7,6 τρισεκατομμύρια ευρώ, επιφέροντας μια απώλεια εσόδων που ξεπερνά τα 190 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Oxfam που παρουσιάστηκε χθες, μετά την ανάλυση που έγινε σε 200 εταιρείες, υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις των πολυεθνικών σε φορολογικούς παραδείσους έχει τετραπλασιαστεί μεταξύ του 2000 και του 2014.

Η προσφυγή σε τέτοια «ασφαλή καταφύγια» δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο τις ανεπτυγμένες χώρες. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, αφορά χώρες σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Εκτιμάται ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες χάνουν κάθε χρόνο 100 δισεκ. ως αποτέλεσμα της φοροδιαφυγής από μεγάλες εταιρείες, Με την ύπαρξη αυτών των παραδείσων οι φτωχοί καταλήγουν να πληρώνουν περισσότερα ενώ αυξάνει η ανισότητα,  συμπεραίνει η Oxfam.

Πριν από το Φόρουμ του Νταβός, που  ξεκινά αύριο, Τετάρτη η Oxfam ελπίζει ότι οι ξένοι ηγέτες θα δεσμευτούν να αναπτύξουν μια πολύ πιο αποτελεσματική πολιτική για τον τερματισμό των φορολογικών παραδείσων και άλλων "επιβλαβών προτιμήσεων» των εταιρειών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτες οι πρακτικες πρεπει να τελειωσουν τωρα!Πολλοι δεν τα γνωριζουν αυτα, αλλα προκειται ευθεως περι κλοπης δημοσιας περιουσιας, που μετα λειπει για σχολεια, νοσοκομεια κτλ.Ειναι εξωφρενικο, οτι ακομα εν ετη 2016 καποιοι πανε και κρυβουνε ΤΡΙΣ με τετοιους τροπους σε μπανανιες.