Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε πισώπλατα μαύρο άνδρα ενώ έμπαινε σε όχημα

Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε πισώπλατα μαύρο άνδρα ενώ έμπαινε σε όχημα Facebook Twitter
Διαμαρτυρίες στο Ουισκόνσιν μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαύρου άνδρα από αστυνομικά πυρά (Πηγή φωτό Τwitter)
0

Διαμαρτυρίες ξέσπασαν στο Ουισκόνσιν, μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαύρου άνδρα, από τα πυρά αστυνομικού.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Κενόουσα, όταν η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση για «ενδοοικογενειακό συμβάν». Ο Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε από αστυνομικό στην πλάτη, πολλές φορές, την ώρα που έμπαινε σε αυτοκίνητο.

Ο Μπλέικ προσπαθούσε να βάλει τέλος σε έναν καβγά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Αρχικά, η αστυνομία επιχείρησε να τον χτυπήσει με taser, ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, αστυνομικοί ακολουθούν τον Μπλέικ την ώρα που αυτός κινείται προς ένα αυτοκίνητο. Την ώρα που ο άνδρας ανοίγει την πόρτα του οδηγού, αστυνομικός τον τραβά από την μπλούζα και πυροβολεί στην πλάτη.

Το Kenosha News μετέδωσε ότι ο Μπλέικ πυροβολήθηκε μπροστά στα παιδιά του. Ο Μπεν Κραμπ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, έγραψε στο Τwitter ότι τα τρία παιδιά του Μπλέικ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το γιατί πυροβολήθηκε ο άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο σημείο όπου δέχθηκε τα αστυνομικά πυρά ο Μπλέικ. Τα πράγματα δεν άργησαν να ξεφύγουν και προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά περιπολικά. Ακολούθησε πορεία προς κτίριο της αστυνομίας και οι ένστολοι έκαναν χρήση χημικών. 


Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM