Οργή για τον Ερντογάν στην Τουρκία: Πέταξε τσάι από λεωφορείο σε πυρόπληκτους

Οργή για τον Ερντογάν στην Τουρκία: Πέταξε τσάι από λεωφορείο σε πυρόπληκτους Facebook Twitter
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με πυρόπληκτους στην Αττάλεια. EPA/PRESIDENTIAL PRESS OFFICE
0

Οργή έχει προκαλέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέφτηκε χθες την Μαρμαρίδα, μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τις μεγάλες δασικές φωτιές των τελευταίων ημερών στην Τουρκία. 

Οι εικόνες με τον Τούρκο πρόεδρο να μοιράζει τσάι στους πυρόπληκτους πολίτες, ενώ περνούσε με λεωφορείο από τις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο των καταστροφών έχουν προκαλέσει αίσθηση. 

Μεταξύ, άλλων ο Ερντογάν επανέλαβε τα περί δολιοφθοράς για τα αίτια των πυρκαγιών, επιχειρώντας ταυτόχρονα να κατευνάσει την οργή πολιτών και τις σφοδρές επικρίσεις για μη επαρκή εναέρια υποστήριξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

«Πετάξατε τσάι στα κεφάλια των ανθρώπων που η καρδιά τους "καίγεται". Η κατάστασή σας δεν είναι θέμα πολιτικής, είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της ιατρικής. Παραπέμπω αυτόν τον πρόεδρο, ο οποίος ρίχνει τσάι σε ανθρώπους των οποίων η πατρίδα καίγεται και των οποίων η καρδιά καίγεται, στους τούρκους γιατρούς», σχολίασε ο Μουχαρέμ Ιντζέ, επικεφαλής του κόμματος «Πατρίδα».

Τα «δώρα» του Ερντογάν πυροδότησαν οργισμένες αντιδράσεις και στα τουρκικά social media, όπου χρήστες εξέφρασαν την οργή τους, δημοσιεύοντας μεταξύ άλλων φωτογραφίες με πυροσβέστες αλλά και τις φωτιές, με το hashtag «πάρε το τσάι σου και φύγε». 

«Ο κόσμος που υποφέρει έφαγε τσάι στο κεφάλι», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ αρκετοί επέκριναν επίσης το γεγονός πως ο Τούρκος πρόεδρος επιθεωρούσε τις πυρκαγιές από το προεδρικό αεροσκάφος και όχι από εδάφους. 

«Αναρωτιέμαι πότε ο πρόεδρος θα αρχίσει να πετάει τσάι από αεροπλάνα», σημείωσε ένας χρήστης, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Ερντογάν με τον υπουργό Εσωτερικών ενώ πετούσαν πάνω από πυρόπληκτες περιοχές.  

Να σημειωθεί πως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ήρθε εν μέσω πυρών κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ η έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης κατά της κυβέρνησης αποτυπώθηκε και κατά την προχθεσινή περιοδεία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, όπου έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεό του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM