Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα social media βίντεο που δείχνουν έναν επιβάτη να απομακρύνεται με τη βία από το αεροσκάφος μιας υπεράριθμης πτήσης της United Airlines.

 

Ένας γιατρός, που ήθελε να επιστρέψει στην πόλη του και στους ασθενείς του, σύρθηκε έξω από την πτήση 3411, που εκτελούσε χθες το δρομολόγιο Σικάγο-Λούισβιλ στο Κεντάκι.

 

 

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν σε Twitter και Facebook, διακρίνονται τρία στελέχη ασφαλείας να μαζεύονται πάνω από τον επιβάτη που καθόταν στην θέση του, έναν άνδρα ασιατικής καταγωγής, προτού τον τραβήξουν από τα χέρια και τον σύρουν βίαια έξω από το αεροσκάφος.

 

Οι χρήστες που ανάρτησαν τα βίντεο, ανέφεραν ότι ο άνδρας απομακρύνθηκε από το πλήρωμα της United.

 

 

Η εταιρεία ζήτησε να προσφερθούν εθελοντικά επιβάτες να παραχωρήσουν τη θέση τους, για να ταξιδέψει το επιπλέον προσωπικό της. «Κανείς δεν ήθελε να φύγει οικειοθελώς, επομένως η United αποφάσισε να επιλέξει μεταξύ μας. Επέλεξαν έναν Ασιάτη γιατρό και τη σύζυγό του», έγραψε ο επιβάτης της πτήσης, Τζέισι Άνσπας, στο twitter.

 

Όταν εκείνος αρνήθηκε να αποβιβαστεί «στελέχη της ασφάλειας του αεροδρομίου τον τράβηξαν με τη βία από το κάθισμά του και τον έριξαν στο πάτωμα του διαδρόμου». Το πρόσωπό του «χτύπησε πάνω στο μπράτσο του καθίσματος, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί από το στόμα» έγραψε ο Άνσπατς.


Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία, σε μια ανακοίνωση που έδωσε σε ορισμένα ΜΜΕ, επισήμανε ότι η πτήση ήταν υπεράριθμη. «Αφού η ομάδα μας αναζήτησε εθελοντές, ένας επιβάτης αρνήθηκε να αποβιβαστεί οικειοθελώς» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της United Τσάρλι Χόμπαρτ. «Ζητάμε συγγνώμη για τις υπεράριθμες κρατήσεις».


Σε ένα από τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν, ακούγεται μια γυναίκα να ρωτάει «δεν μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο για τους πιλότους για να πάνε οδικώς;». Κατόπιν δύο άνδρες που φοράνε στολή σπεύδουν στο κάθισμα του επιβάτη και τον τραβάνε από τη θέση του. Εκείνος ακούγεται να φωνάζει καθώς τον σέρνουν στο διάδρομο από τα χέρια, ενώ τα γυαλιά του έχουν πέσει και η μπλούζα του έχει ανέβει πάνω από την κοιλιά του.

 


Σε ένα άλλο βίντεο, ο άνδρας, αναστατωμένος από τη συμπλοκή, επιστρέφει στην καμπίνα των επιβατών, τρέχει στο πίσω μέρος του αεροσκάφους και λέει: «Πρέπει να επιστρέψω σπίτι μου».