Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Αποσύρθηκε από τη λαμπαδηδρομία ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ολυμπιακοί Αγώνες_ Τόκιο 2020: Αποσύρθηκε από τη λαμπαδηδρομία ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο Facebook Twitter
Mainichi/Tomohisa Yazu
0

Το γηραιότερο άτομο στον κόσμο δεν θα συμμετέχει τελικά στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, καθώς όπως είπε ανησυχεί για τη διασπορά του κορωνοϊού σε άλλους ενοίκους του γηροκομείου, όπου διαμένει.

Η Kane Tanaka, 118 ετών, θα λάμβανε μέρος στην λαμπαδηδρομία στη Φουκουόκα, στη νότια Ιαπωνία, στις 11 Μαΐου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι.

Η τελετή της μεταφοράς της ολυμπιακής φλόγας, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, επλήγη καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, με οκτώ περιπτώσεις να συνδέονται με την εκδήλωση.

Τον περασμένο μήνα, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο και η Οσάκα.

Αρκετές διασημότητες έχουν επίσης αποσυρθεί από την εκδήλωση εκφράζοντας ανάλογες ανησυχίες για διασπορά του ιού.

Η κα Tanaka, η οποία γεννήθηκε το 1903, αναγνωρίστηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο τον Μάρτιο του 2019.

Ένας εργαζόμενος στη διοίκηση του γηροκομείου της, είπε ότι η οικογένειά της είχε στείλει email στους διοργανωτές, λέγοντας ότι «ήθελε να αποσυρθεί καθώς αυτή και η οικογένειά της ανησυχούσαν για τη διάδοση του ιού στο γηροκομείο».

Οι περιορισμοί εισήχθησαν στους νομούς Τόκιο, Οσάκα, Κιότο και Hyogo στις 25 Απριλίου, με αρχική ημερομηνία λήξης στις 11 Μαΐου.

Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης των περιορισμών.

Δεν είναι σαφές ακόμα, εάν αυτοί οι περιορισμοί θα επηρεάσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες γενικότερα. Οι αγώνες, που έχουν ήδη αναβληθεί για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οργανισμό NHK, η χωρητικότητα του νοσοκομείου για σοβαρές περιπτώσεις στην Οσάκα έχει πλέον ξεπεράσει το 99%.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Yoshimura Hirofumi, δήλωσε την Τρίτη, ότι αμφιβάλλει για το αν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία βρίσκεται ο νομός, θα μπορούσε να σταματήσει αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ