Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα νερά του Σηκουάνα παραμένουν ακατάλληλα για κολύμβηση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα νερά του Σηκουάνα παραμένουν ακατάλληλα για κολύμβηση Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο ποταμός Σηκουάνας εξακολουθεί να αποτυγχάνει στους ελέγχους ποιότητας του νερού, ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Στον Σηκουάνα είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθούν ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου, των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. 

Οι τελευταίοι έλεγχοι, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή από το γραφείο δημάρχου του Παρισιού, έδειξαν ότι τα επίπεδα του βακτηρίου E Coli - δείκτης κοπράνων - είναι πολύ πάνω από τα ανώτερα όρια που επιβάλλουν οι αθλητικές ομοσπονδίες. 

Στις 18 Ιουνίου, το επίπεδο του E Coli ήταν 10 φορές πάνω από το αποδεκτό επίπεδο και ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από το ανώτατο όριο των 1.000 μονάδων ανά 100 χιλιοστόλιτρα που χρησιμοποιεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου. Οι μετρήσεις για τα βακτήρια του εντερόκοκκου ήταν καλύτερες, αλλά εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε μη ασφαλή επίπεδα για αρκετές ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

«Η ποιότητα του νερού παραμένει υποβαθμισμένη λόγω των δυσμενών υδρολογικών συνθηκών, της μικρής ηλιοφάνειας, των εποχιακών θερμοκρασιών που είναι κάτω του μέσου όρου και της ρύπανσης στα ανάντη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο της δημάρχου Αν Ινταλγκό - που μεταξύ άλλων έχει υποσχεθεί να βουτήξει η ίδια στον Σηκουάνα πριν από τους αθλητές.

Οι γαλλικές αρχές ξόδεψαν 1,4 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία προσπαθώντας να καθαρίσουν τον ποταμό, βελτιώνοντας το αποχετευτικό σύστημα του Παρισιού, καθώς και με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας και αποθήκευσης νερού. Ωστόσο, τα προβλήματα εξακολουθούν να κατακλύζουν το δίκτυο λυμάτων της γαλλικής πρωτεύουσας, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, οδηγώντας σε απορρίψεις ακατέργαστων λυμάτων απευθείας στον ποταμό.

Μετά από μήνες ασυνήθιστα υγρού καιρού, ο Σηκουάνας βρίσκεται πράγματι επί του παρόντος ψηλά στις όχθες του, με τη ροή του περίπου τέσσερις έως πέντε φορές υψηλότερη από το συνηθισμένο επίπεδό του τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Οι διοργανωτές επιμένουν ότι λίγος ξηρός καιρός και ηλιοφάνεια κατά τον Ιούλιο θα επαρκούν για να κάνουν τον Σηκουάνα κατάλληλο για κολύμβηση.

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μπεν Κόεν: Πως ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνδυάζει τον ακτιβισμό με την επιχειρηματικότητα

Διεθνή / Πώς ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's έκανε την επιχειρηματικότητα εργαλείο πολιτικής ανυπακοής

Ο 74χρονος είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη φυλετική ισότητα, τον ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα
LIFO NEWSROOM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει θεωρία συνωμοσίας για τον καρκίνο του Τζο Μπάιντεν

Τα τελευταία χρόνι ο Μασκ είτε έχει υιοθετήσει είτε έχει φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από την πολιτική βία και την εκλογική νοθεία έως τα αντισημιτικά και ακροδεξιά αφηγήματα
LIFO NEWSROOM