Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν

Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν Facebook Twitter
0

Όταν τα σχολεία έκλεισαν για τα Χριστούγεννα, ο Ντίλον Χέλμπινγκ ήταν ιδιαίτερα απασχολημένος. Ο 8χρονος από το Αϊντάχο έγραψε ένα βιβλίο, που ήθελε να το διαβάσουν όλοι. 

Του πήρε τέσσερις ημέρες και γέμισε 81 σελίδες με μια ιστορία με πολλές ζωγραφιές, για το πώς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, όταν εκρήγνυται το αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. 

Όμως, ο Ντίλον δεν έμεινε εκεί. Όταν η γιαγιά του τον πήγε στη βιβλιοθήκη του Μπόιζι, στα τέλη Δεκεμβρίου, έκρυψε το μοναδικό αντίγραφο σε ένα ράφι, με βιβλία επιστημονικής φαντασίας. 

«Έπρεπε να ξεγλιστρήσω από τους βιβλιοθηκάριους», λέει. Τον επόμενο μήνα, μια αλυσίδα γεγονότων έκανε το βιβλίο ένα από τα πιο περιζήτητα της βιβλιοθήκης και ενέπνευσε άλλα παιδιά στο Μπόιζι να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. 

Το «The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis» είχε συγκεντρώσει τόση προσοχή έως τα τέλη Ιανουαρίου, που 56 άνθρωποι ήταν στη λίστα αναμονής για να το δανειστούν, σύμφωνα με τον Άλεξ Χάρτμαν, διευθυντή της βιβλιοθήκης. 

Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν Facebook Twitter

Αν κάθε ένας το κρατούσε για τέσσερις εβδομάδες- ο μέγιστος χρόνος δανεισμού- ο τελευταίος της λίστας θα έπρεπε να περιμένει πάνω από τέσσερα χρόνια για να διαβάσει την ιστορία του Ντίλον. 

Πώς έγινε επιτυχία το βιβλίο

Αφού άφησε το βιβλίο του στη βιβλιοθήκη, το ίδιο βράδυ το είπε στους γονείς του. Εκείνοι τηλεφώνησαν στη βιβλιοθήκη, πιστεύοντας ότι μπορούν να το παραλάβουν από τα απολεσθέντα. Όμως, οι βιβλιοθηκάριοι γοητεύτηκαν τόσο από την ιστορία, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο σχέδιο του 8χρονου. 

«Αξίζει μια θέση στα ράφια της βιβλιοθήκης μας. Είναι μια καλή ιστορία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρτμαν. 

Έτσι, έβαλαν το βιβλίο στο σύστημα καταλόγου τους, αλλά το πήραν από το τμήμα επιστημονικής φαντασίας και το τοποθέτησαν μαζί με τα μυθιστορήματα κόμικ, επειδή έχει πολλές ζωγραφιές. 

Οκτάχρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε βιβλιοθήκη- Τώρα υπάρχει λίστα αναμονής για να το δανειστούν Facebook Twitter

Όταν τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση για το βιβλίο του Ντίλον, οι συμμαθητές του του είπαν ότι τους ενέπνευσε να γράψουν τα δικά τους βιβλία. Αλλά και ο Χάρτμαν λέει ότι παιδιά του δήλωσαν πως θέλουν να γράψουν βιβλία για τη βιβλιοθήκη. Μάλιστα, ντόπιος συγγραφέας ο Κρίστιαν Λέιν, προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τον Ντίλον για να δημιουργήσουν ένα εργαστήριο συγγραφής για παιδιά.

Την ίδια ώρα, εκδότες επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη, για να εκδώσουν το βιβλίο. Επίσης, οι βιβλιοθηκάριοι θα φτιάξουν επιπλέον αντίγραφα. 

«Η φαντασία του είναι απίστευτη», λέει η μητέρα του Ντίλον, ο οποίος γράφει βιβλία- κόμικ από τα 5 του χρόνια. Έπειτα από την προσοχή που συγκέντρωσε, αποφάσισε ότι θα γίνει συγγραφέας, όμως έχει κι άλλα σχέδια. 

«Θα σταματήσω να γράφω όταν γίνω 40 χρονών», δηλώνει. Και τι θα κάνει μετά; «Θα φτιάχνω παιχνίδια», απαντά. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM