Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν είχαν προειδοποιήσει τη Δύση για τον δράστη της επίθεσης στη Στοκχόλμη

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν είχαν προειδοποιήσει τη Δύση για τον δράστη της επίθεσης στη Στοκχόλμη Facebook Twitter
0

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν είχαν δώσει πληροφορίες στη Σουηδία, μέσω ενός άλλου δυτικού κράτους, για τον Ραχμάτ Ακίλοφ, τον άνδρα που κατηγορείται ότι έριξε ένα φορτηγάκι εναντίον πλήθους στη Στοκχόλμη την προηγούμενη εβδομάδα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα ο Ουζμπέκος υπουργός Εξωτερικών.


Ο Αμπντουλαζίζ Καμίλοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο 39χρονος Ακίλοφ είχε στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος αφότου έφυγε από το Ουζμπεκιστάν το 2014 και εγκαταστάθηκε στη Σουηδία.


«Οι πληροφορίες για τις παράνομες δραστηριότητες του Ραχμάτ Ακίλοφ εστάλησαν μέσω των υπηρεσιών Πληροφοριών μας σε έναν από τους δυτικούς μας εταίρους για να μεταβιβαστούν στη Σουηδία», εξήγησε. «Το 2014 ο Ραχμάτ Ακίλοφ έφυγε για τη Στοκχόλμη όπου εργαζόταν στον οικοδομικό τομέα. Στη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό στρατολογήθηκε από το ΙΚ μέσω του Διαδικτύου», πρόσθεσε ο Καμίλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ακίλοφ καλούσε τακτικά τους συμπολίτες του να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ΙΚ. Οι αρχές του Ουζμπεκιστάν έχουν ήδη ασκήσει διώξεις εις βάρος του Ακίλοφ για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Διεθνή / Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Καταθέσεις γιατρών και εργαζομένων σε νεκροτομεία και νεκροταφεία φέρνουν στο φως μια μαζική κρατική επιχείρηση συγκάλυψης των συστηματικών δολοφονιών διαδηλωτών
THE LIFO TEAM
Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM