ΤΩΡΑ

«Οι Τούρκοι τουρίστες πάνε στην Ελλάδα» - Κλειστά μαγαζιά και απολύσεις σε Αλικαρνασσό και Τσεσμέ

«Οι Τούρκοι τουρίστες πάνε στην Ελλάδα» - Κλειστά μαγαζιά και απολύσεις, καταγγέλουν Τούρκοι επιχειρηματίες Facebook Twitter
0

Σοβαρό πρόβλημα έχουν προκαλέσει όσοι Τούρκοι αποφασίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και στη συνέχεια να πουν τα όσα είδαν και βίωσαν στη χώρα μας, στους συμπατριώτες τους. Μία από αυτούς είναι η ηθοποιός Μπεγκιούμ Ονέρ, η οποία έψεξε τους συμπατριώτες της για τις υψηλές τιμές.

Το «φτηνό και καλό φαγητό» στην Ελλάδα, οι «ελεύθερες και πεντακάθαρες παραλίες», οι παροχές σε διάφορα τουριστικά μέρη που είναι σε λογικό οικονομικό πλαίσιο δημιούργησαν περιέργεια στους Τούρκους, αλλά και την ανάγκη να απολαύσουν διακοπές χωρίς τον εκτεταμένο καιροσκοπισμό των συμπατριωτών τους επιχειρηματιών. Ουρές εκτείνονται κατά εκατοντάδες μέτρα, με Τούρκους που περιμένουν στωικά για να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μεταφέρει από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη.

Όπως αναφέρουν τουρκικά τοπικά μέσα από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και από την Κρήνη (Τσεσμέ) οι επιχειρηματίες έκαναν δηλώσεις επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι τα εν λόγω τουριστικά παραθεριστικά κέντρα που προσελκύουν ένα μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό που έχει η Τουρκία ετησίως αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως δήλωσαν:

  • Οι συναυλίες ακυρώνονται επειδή οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να πουλήσουν αρκετά εισιτήρια στον υπαίθριο συναυλιακό χώρο χωρητικότητας 5 χιλιάδων ατόμων.
  • Νυχτερινά κέντρα και χώροι ζωντανής μουσικής αποφασίζουν να κλείσουν νωρίς λόγω έλλειψης πελατών.
  • Κάποια ξενοδοχεία άρχισαν να απολύουν εργαζομένους.
  • Οι πελάτες που συνήθως κατακλύζουν τα Αλάτσατα προτιμούν τα ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές διακοπών. «Οι τιμές μας δεν είναι ακριβές, είναι αρκετά φυσιολογικές και προσιτές σε σχέση με την οικονομία», λένε οι ντόπιοι επιχειρηματίες.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Αλικαρνασσού, Αλισίρ Σαχίν, δήλωσε ότι υπήρξε μείωση στους εγχώριους τουρίστες. «Υπάρχει συρρίκνωση στην πληρότητα των ξενοδοχείων μας, μετά το Μπαϊράμι, παρατηρείται αύξηση 13% στην αγορά του εξωτερικού και μείωση έως και 20% στην εγχώρια αγορά.

Τουρκία: Οι εστιάτορες καλούνται να κάνουν έκπτωση 10%

Η κορυφαία ένωση εστιατορίων της Τουρκίας κάλεσε τα μέλη της να προσφέρουν έκπτωση 10% στα μενού τους σε μια προσπάθεια «αναβίωσης» του κλάδου, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Το κάλεσμα έγινε μετά από συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ένωσης Προμηθευτών και Εστιατορίων (TURES) και του υπουργού Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, κατά την οποία έγινε αξιολόγηση των τρεχουσών τιμών στον κλάδο. Ο επικεφαλής της TURES Ραμαζάν Μπινγκιόλ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία εκπτώσεων μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Μπολάτ. «Προτρέπουμε τα μέλη του TURES να δώσουν 10% έκπτωση στο μενού ή σε μέρος του μενού, με στόχο να αναζωογονηθεί ξανά ο τομέας», είπε.

Τον Απρίλιο, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν μποϊκοτάζ σε εστιατόρια και καφέ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των τιμών. Η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέστησε την προσοχή σε παραδείγματα διογκωμένων λογαριασμών και συγκρίσεις μεταξύ των τιμών των τροφίμων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις, τα οποία ενέτειναν τη δημόσια δυσαρέσκεια.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ εξηγούν τις αυξήσεις των τιμών βάσει του αυξανόμενου κόστους των ενοικίων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Ο Υπουργός Εμπορίου ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για αύξηση των κυρώσεων για υπερβολικά υψηλές τιμές σε 800.000 τουρκικές λίρες (σχεδόν 23.000 ευρώ).

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Χάνουμε τουρίστες από την Ελλάδα», λένε Τούρκοι ξενοδόχοι - Πλημμυρίζουν τα νησιά για το Μπαϊράμι

Διεθνή / Τριήμερο στα ελληνικά νησιά για το Μπαϊράμι κάνουν οι Τούρκοι μετά το «φτηνό, καλό φαγητό»

Φθηνότερος και ο τουρκικός καφές στα ελληνικά νησιά - Σχεδόν 50.000 Τούρκοι τουρίστες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο - «Χάνουμε τουρίστες από την Ελλάδα», λένε Τούρκοι ξενοδόχοι - Τριήμερο για τρεις στην Αλικαρνασσό, $1200, τριήμερο για τρεις στη Ρόδο $1.000!
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ