Το πλωτό μνημείο των Ολυμπιακών κύκλων επέστρεψε στο Τόκιο την Τρίτη, έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, ενώ οι Ιάπωνες εντατικοποιούν τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς αγώνες της επόμενης χρονιάς.

 

Οι τεράστιοι Ολυμπιακοί κύκλοι, με ύψος 15,3 μέτρα και πλάτος 32,6 μέτρα, που ζυγίζουν 69 τόνους, τοποθετήθηκαν στον κόλπο του Τόκιο στις αρχές του 2020, όταν ξεκίνησε η τελική αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Όμως, τον Αύγουστο απομακρύνθηκαν από το σημείο, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης.

 

Η επιστροφή τους θα στείλει το μήνυμα ότι πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες, δήλωσε ο διευθυντής προγραμματισμού της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο, Ατσούσι Γιανασιμίζου. «Το σύμβολο είναι εδώ, θέλουμε οι κάτοικοι του Τόκιο αλλά και η διεθνής κοινότητα να αισθανθούν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες πλησιάζουν. Επίσης, θέλουμε όλοι να νιώθουν ότι οι αγώνες σίγουρα θα γίνουν την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε μιλώντας στο Reuters.

 

Οι τεράστιοι Ολυμπιακοί κύκλοι επέστρεψαν στο Τόκιο- «Οι Ολυμπιακοί αγώνες πλησιάζουν»
EPA

 

Το μνημείο θα παραμείνει στο σημείο, δίπλα στην Rainbow Bridge, μέχρι την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών αγώνων και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από το έμβλημα των Παραολυμπιακών αγώνων.

 

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο μετατέθηκαν κατά ένα χρόνο. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου του 2021. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι αυτή η αναβολή θα κοστίσει περίπου 960 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr