ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Οι τάρανδοι της Νορβηγίας υποφέρουν από τη ζέστη και κρύβονται στις σήραγγες

Οι τάρανδοι της Νορβηγίας υποφέρουν από τη ζέστη και κρύβονται στις σήραγγες Facebook Twitter
EPA
0

Εκτός από τα μεσογειακά και εύκρατα κλίματα, οι υψηλές θερμοκρασίας πλήττουν και τα ζώα στην Αρκτική και στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αρχές της Νορβηγίας απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αυτές τις ημέρες, για τους ταράνδους που κατακλύζουν τις σήραγγες, αναζητώντας λίγη δροσιά.


«Κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.


«Τόσο οι τάρανδοι όσο και τα πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα» περιέγραψε.

Χθες ο υδράργυρος κατέγραψε ρεκόρ σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας: στην κοινότητα του Φίνμαρκ η θερμοκρασία ανήλθε σε 31,2 βαθμούς κελσίου.

Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες θεωρούνται «τροπικού κλίματος», καθώς ο υδράργυρος παραμένει άνω των 20 βαθμών κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ