Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» την ανατολική Ουκρανία - «Ανοίγουν» ανθρωπιστικοί διάδρομοι για απομάκρυνση αμάχων

Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» την ανατολική Ουκρανία - «Ανοίγουν» ανθρωπιστικοί διάδρομοι για απομάκρυνση αμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από οβίδες που εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί οι ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Λουγκάνσκ και την πόλη Ντνίπρο στην Ουκρανία, πλήττοντας διάφορα κτίρια και προκαλώντας μια πυρκαγιά, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ένα σχολείο και μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκαν στην πόλη Σιεβιεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης της. «Ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες», σημείωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι σε μήνυμά του στο Telegram.

Στην πόλη Ντνίπρο, στην κεντροανατολική Ουκρανία, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν επλήγη ένα κτίριο. Ο βομβαρδισμός αυτός προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε, δήλωσε ο περιφερειάρχης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας πύραυλος έπληξε κτίριο στην περιοχή Πάβλογκραντ της Ντνίπρο, διευκρίνισε ο Ρεζνιτσένκο.

Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για απομάκρυνση αμάχων

Στο μεταξύ, το Κίεβο συμφώνησε για τη χρήση εννέα ανθρωπιστικών διαδρόμων για να βοηθήσει τον κόσμο να διαφύγει από τις σφοδρές συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης με ιδιωτικά οχήματα αμάχων από τη Μαριούπολη, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Όλες οι διαδρομές για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην περιφέρεια της Λουγκάνσκ θα λειτουργήσουν όσο υπάρχει κατάπαυση του πυρός από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής», αναφέρει η Βερεστσούκ στο Telegram.

Στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, οι εκκλήσεις Ουκρανών αξιωματούχων προς τους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή έλαβαν ακόμη πιο επείγοντα χαρακτήρα την Παρασκευή μετά την πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ο οποίος ήταν γεμάτος γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους που προσπαθούσαν να φύγουν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πλήγμα αυτό, για το οποίο η Ρωσία αρνήθηκε την ευθύνη, λέγοντας ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή χρησιμοποιούνται μόνον από τον ουκρανικό στρατό. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι πιστεύουν πως οι ρωσικές δυνάμεις ευθύνονται.Το Reuters δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες για την επίθεση από ανεξάρτητη πηγή.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM