Οι πωλήσεις όπλων έφτασαν παγκοσμίως τα επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου

Οι πωλήσεις όπλων έφτασαν παγκοσμίως τα επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου Facebook Twitter
0

Στο υψηλότερο σημείο του από τα τέλη του Ψυχρού Πολέμου έφτασε το εμπόριο όπλων παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να παραμένουν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα.

Ο όγκος των διεθνών μεταβιβάσεων μεγάλων όπλων αυξάνεται συνεχώς από το 2004 και σημείωσε άνοδο κατά 8,4% μεταξύ των περιόδων 2007-2011 και 2012-2016, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Στις ΗΠΑ, που ήταν ο βασικός εξαγωγέας όπλων για την πενταετία έως το 2016, αντιστοιχούν το ένα τρίτο όλων των εξαγωγών όπλων παγκοσμίως, ανέφερε η έρευνα.

«Οι ΗΠΑ προμηθεύουν μεγάλα όπλα σε τουλάχιστον 100 χώρες σε όλο τον κόσμο – πολύ περισσότερα απ' οποιοδήποτε άλλη χώρα» ανέφερε η Οντ Φλεράντ, διευθύντρια του Προγράμματος Όπλων και Στρατιωτικού Εξοπλισμού του SIPRI. Τα περισσότερα όπλα είναι πολύ ακριβά και σημαντικά από στρατηγικής άποψης, πρόσθεσε.

Από όλα τα όπλα που εξήγαγαν οι ΗΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια, το 47% κατέληξε στη Μέση Ανατολή, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία να αποτελούν τους τρεις βασικότερους αγοραστές.

Η Σαουδική Αραβία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στον κόσμο μετά την Ινδία. Αύξησε τις εισαγωγές κατά 212% συγκριτικά με την περίοδο 2007-2011, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Ταξίδια / Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Σε περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια, στα τουριστικά λεωφορεία, ακόμα και στις selfies, και σε μια σειρά ακόμα μέτρων σε διάφορες περιοχές της έχει προχωρήσει η Ιταλία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον υπερτουρισμό.
THE LIFO TEAM
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ