Οι Ιρλανδοί δεν πληρώνουν το χαράτσι των ακινήτων

Οι Ιρλανδοί δεν πληρώνουν το χαράτσι των ακινήτων Facebook Twitter
0

Μπορεί η Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης να έχει κερδίσει επαίνους  για τον τρόπο που χειρίστηκε τη λιτότητα, όμως φαίνεται ότι και οι υπάκουοι Ιρλανδοί έχουν φτάσει στα όρια τους. Το 85% των ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν ακόμη καταβάλει τα 130 δολάρια του φόρου ακίνητης περιουσίας-πρόκειται ουσιαστικά για χαράτσι στα ακίνητα- ο οποίος έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους NΥΤ  τα τελευταία επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μόλις 225.000 ιδιοκτήτες ακινήτων από 1,6 εκατ. έχουν δώσει συνολικά 29 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που  απέχει πολύ από τα  200 εκατομμύρια δολάρια τα οποία προσδοκά να εισπράξει η κυβέρνηση.  

 

Οι Ιρλανδοί δεν πληρώνουν το χαράτσι των ακινήτων Facebook Twitter

Βεβαίως η κυβέρνηση απορρίπτει τις φήμες ότι πρόκειται περί μποϊκοτάζ και αντιτάσσει τους αργούς ρυθμούς των Ιρλανδών που σπεύδουν στις υπηρεσίες την τελευταία στιγμή.  «Οι Ιρλανδοί  είναι νομοταγείς πολίτες και θα καταβάλουν το τέλος πριν τις 31 Μαρτίου," δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι διοργανωτές του μποϊκοτάζ όμως  το βλέπουν διαφορετικά. "Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι δεν πληρώνουν συνειδητά,"  λέει ο Cian Prendiville, βασικός  διοργανωτής στην εκστρατεία εναντίον του νέου φόρου.

Η  διαμαρτυρία, ξεκίνησε από εννέα αριστερούς βουλευτές  της αντιπολίτευσης. Οι διοργανωτές λένε ότι το μποϊκοτάζ εκφράζει τη δυσαρέσκεια σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM