ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Οι ΗΠΑ στέλνουν βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία - Μπάιντεν: «Αμφίβολο αν κατελήφθη η Μαριούπολη»

Οι ΗΠΑ στέλνουν βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία - «Μπλόκο» στον ελλιμενισμό ρωσικών πλοίων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/YURI GRIPAS/POOL
0

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε επιπρόσθετη στήριξη για την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμα, αμφισβήτησε τις ανακοινώσεις της Ρωσίας για κατάληψη της Μαριούπολης.

Σε σημερινό του μήνυμα ο Μπάινεν σημείωσε πως η βοήθεια αυτή έχει ως στόσο την ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να αντιμετωπίσει την επίθεση στα ανατολικά της τμήματα και ειδικά το Ντονμπάς

Το νέο αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει βαρύ πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μαζί με πυρομαχικά. 

«Είναι αμφίβολο αν ελέγχει τη Μαριούπολη. Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η Μαριούπολη έχει πέσει εντελώς» είπε για τις σημερινές εξαγγελίες της Μόσχας. 

Η Ρωσία έχει «επανεστιάσει» την καμπάνια της για την κατάληψη περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, άρα η βοήθεια από τη Δύση είναι άκρως απαραίτητη, τόνισε. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας κινούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για τη συνέχιση παροχής στην Ουκρανία, των (...) όπλων που χρειάζεται» είπε σε άλλο σημείο. 

Κλείνουν τα αμερικανικά λιμάνια για ρωσικά πλοία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε, επίσης, ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία "Uniting for Ukraine", το οποίο θα παρέχει μια απλοποιημένη διαδικασία για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που επιθυμούν να μετακινηθούν προς τις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε, ακόμα, «μπλόκο» στην είσοδο πλοίων που σχετίζονται με τη Ρωσία στα αμερικανικά λιμάνια. 

«Κανένα πλοίο που πλέει υπό ρωσική σημαία ή είναι ρωσικών συμφερόντων δεν θα επιτρέπεται να δένει σε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών ή να έχει πρόσβαση στις ακτές» είπε. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ