Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Πεκίνο-Η Κίνα αρνείται επίσκεψη αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Πεκίνο-Η Κίνα αρνείται επίσκεψη αμερικανικού αεροπλανοφόρου Facebook Twitter
0

Η Κίνα απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ για την επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Stennis, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, το αμερικανικό ΥΠΕΞ εκτιμά ότι οι επισκέψεις άλλων πλοίων του ναυτικού των ΗΠΑ, θα επιτραπεί να συνεχιστούν.

H εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  Richey-Allen, είπε ένα δεύτερο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, το USS Blue Ridge, βρισκόταν σήμερα στο Χονγκ Κόνγκ αναμένεται ότι θα συνεχίσει την επίσκεψη του.

Ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχει ένταση σχετικά με τις κινήσεις του Πεκίνου στην Κινεζική Θάλασσα, καθώς η Κίνα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην κρίσιμη εμπορικά αυτή θαλάσσια περιοχή, θεωρώντας την εθνικά θαλάσσια ύδατα. Μόλις χθες οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Πεκίνο ότι κινδυνεύει να υποστεί «τρομερή» ζημία στη φήμη του, αν αγνοήσει την επικείμενη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίουτης Χάγης  σχετικά με τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Στο δικαστήριο προσέφυγαν οι Φιλιππίνες, ωστόσο η Κίνα, αν και έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν αναγνωρίζει αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο δικαστήριο. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ