Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την χορήγηση βίζας στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά άμεσα την ανάκληση της απόφασης. 

 

Η χαρακτηρίζει ακατανόητη και απαράδεκτη την απόφαση και ζητά να μεσολαβήσουν οι ελληνικές αρχές με άμεσες ενέργειες προς την αμερικανική πρεσβεία.

 

Όπως μάλιστα καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η άρνηση της βίζας κοινοποιήθηκε στον βουλευτή «χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις». 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Οι αμερικανικές αρχές οφείλουν να ανακαλέσουν την ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση για άρνηση χορήγησης βίζας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέλιο Κούλογλου, η οποία μάλιστα του κοινοποιήθηκε χωρίς συγκεκριμένες εξηγήσεις. Η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό χαρακτήρα προσβολής των ευρωπαϊκών θεσμών, γεγονός για το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Για την υπόθεση οφείλουν να επιληφθούν και οι ελληνικές αρχές με άμεσες ενέργειες προς την αμερικάνικη πρεσβεία.»