Οι ΗΠΑ απαντούν στις απειλές Γιλντιρίμ: Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους στην ΑΟΖ της

Οι ΗΠΑ απαντούν στις απειλές Γιλντιρίμ: Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους στην ΑΟΖ της Facebook Twitter
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της, τόνισε σε δήλωσή του την Τετάρτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι ΗΠΑ σχολιάζουν τις νέες απειλές που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κληθείς να σχολιάσει την άφιξη του σκάφους της ExxonMobil στη Μεσόγειο, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως «η πολιτική των ΗΠΑ στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρόχρονη και δεν έχει αλλάξει»: οι ΗΠΑ «αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», αναφέρει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM