Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αγόρασαν σχεδόν όλη την παγκόσμια προμήθεια ρεμδεσιβίρης

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αγόρασαν σχεδόν όλη την παγκόσμια προμήθεια ρεμδεσιβίρης Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εξασφαλίσει σχεδόν όλη την παγκόσμια προμήθεια του φαρμάκου remdesivir (ρεμδεσιβίρη).

Το φάρμακο είναι το πρώτο εγκεκριμένο από αρχές στις ΗΠΑ που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της Covid-19, παράγεται από την εταιρεία Gilead Sciences και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ασθενείς να ανακάμψουν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με το BBC, μια ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο Τραμπ πέτυχε μια «καταπληκτική» συμφωνία με τη Gilead για 500.000 δόσεις που αντιστοιχεί στο 100% της παραγωγής της Gilead τον Ιούλιο, το 90% τον Αύγουστο και το 90% τον Σεπτέμβριο.

Μια πλήρης θεραπεία του remdesivir απαιτεί κατά μέσο όρο, 6,25 φιαλίδια. «Στο μέτρο του δυνατού, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός ασθενής που χρειάζεται remdesivir, θα μπορεί να το πάρει. Η κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι δυνατό για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις θεραπευτικές ουσίες που σώζουν ζωές από την COVID-19 και την ασφαλή πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές για τον αμερικανικό λαό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δύο μέρες νωρίτερα, η Gilead Sciences παρουσίασε τα σχέδια τιμολόγησης για το Remdesivir και σύμφωνα με αυτό θα χρεώνει τα νοσοκομεία των ΗΠΑ με 3.120 δολάρια για έναν τυπικό ασθενή με ιδιωτική ασφάλιση, όπως έγραψε η Wall Street Journal.

Οι ΗΠΑ διανέμουν ήδη το Remdesivir ως δωρεά από τη Gilead από τον Μάιο, όταν και εγκρίθηκε για έκτακτη χρήση, αλλά από τον Ιούλιο η εταιρεία ετοιμάζεται να χρεώνει κανονικά για τη χρήση του.

Το κόστος θα είναι υψηλότερο για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στις ΗΠΑ και χαμηλότερο για εκείνους με κρατική ασφάλιση όπως και για ασθενείς με δημόσια ασφάλιση σε άλλες οικονομίες του πλανήτη. Για την κυβέρνηση η χρέωση θα είναι 390 δολάρια ανά δόση ή 2.340 δολάρια για ασθενείς που χρήζουν σύντομης περιόδου θεραπείας ή 4.290 δολάρια για όσους χρειάζονται μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία.

Στις ΗΠΑ μη κρατικοί αγοραστές όπως ιδιωτικά νοσοκομεία, θα πληρώνουν 520 δολάρια ανά δόση δηλαδή περίπου 30% περισσότερο από το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος για τη σύντομη θεραπεία είναι 3.120 δολάρια και για την μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία φτάνει τα 5.720 δολάρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης
NEWSROOM