ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Οι χελώνες μειώνονται δραματικά και ζωολογικός κήπος εκπαίδευσε σκύλο που τις διασώζει

Οι χελώνες μειώνονται δραματικά και ζωολογικός κήπος εκπαίδευσε σκύλο που τις διασώζει Facebook Twitter
0

Ο ζωολογικός κήπος Roger Williams Park Zoo «συνεργάστηκε» με έναν σκύλο, που βοηθά στον εντοπισμό χελωνών στο Ρόουντ Άιλαντ. 

Ο Newt, ένα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ ενός έτους, χρησιμοποιεί «την απίστευτη μουσούδα του για να βοηθήσει στον έλεγχο ορισμένων από τους τοπικούς πληθυσμούς χελωνών μας», δήλωσε στο People ο ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στο Πρόβιντενς.

Στην προσπάθεια συνδράμει το Τμήμα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Ρόουντ Άιλαντ (DEM) σε συνεργασία με τον ζωολογικό κήπο Roger Williams Park, το Rhode Island Natural History Survey και το Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ.

«Εκπαιδεύτηκε αρχικά για να βρίσκει διάφορα είδη βατράχων, οπότε ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τις χελώνες το φθινόπωρο», λέει η Τζούλια Σιρόις, εκπαιδεύτρια του Newt. «Είχε μια δύσκολη αρχή, αλλά είμαστε πραγματικά περήφανοι γι' αυτόν τώρα, γιατί μόλις μπήκαμε στην άνοιξη και άρχισαν να μετακινούνται ξανά, μπόρεσε γρήγορα να καταλάβει».

Ο Newt μπορεί να εντοπίσει χελώνες σε περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από ανθρώπους.

«Μπορεί να μπει σε περιοχές που εμείς ως άνθρωποι δεν μπορούμε. Εγώ δεν πρόκειται να συρθώ μέσα από θάμνους με αγκάθια, αλλά ο σκύλος δεν νοιάζεται επειδή αν βρει μια χελώνα, παίρνει τη μπάλα του», πρόσθεσε η Σιρόις. «Και στην τελική, αυτό είναι το μόνο που θέλει».

Οι χελώνες μειώνονται δραματικά και ζωολογικός κήπος εκπαίδευσε σκύλο που τις διασώζει Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Σκοτ Μπιουκάναν, ερπετολόγο της DEM, ο Newt συμμετέχει σε μια μελέτη διάρκειας έξι εβδομάδων που θα βοηθήσει να διαπιστωθεί αν οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα για τη διάσωση των χελωνών.

«Το κάνουμε ήδη δυο εβδομάδες και θα έλεγα ότι ήδη μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο Newt είναι ικανός στο να βρίσκει χελώνες», δήλωσε. «Το αν θα είναι τελικά πιο ικανός από μια ομάδα ανθρώπων είναι ένα από τα ερωτήματα που φιλοδοξούμε να απαντήσουμε», πρόσθεσε. «Είναι μια ευκαιρία να εντοπίσουμε ενδεχομένως νέους πληθυσμούς και να μάθουμε περισσότερα για τους υπάρχοντες», λέει.

Οι χελώνες μειώνονται δραματικά και ζωολογικός κήπος εκπαίδευσε σκύλο που τις διασώζει Facebook Twitter

Το ερευνητικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη συλλογή δεδομένων σχετικά με τους πληθυσμούς των χελωνών του Ρόουντ Άιλαντ, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων, εξηγεί ο ζωολογικός κήπος.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια έρχεται καθώς οι πληθυσμοί των χελωνών συνεχίζουν να μειώνονται.

«Βλέπουμε μεγάλη θνησιμότητα στις χελώνες αυτή την εποχή του χρόνου, και δυστυχώς, είναι όλες θηλυκές που κυοφορούν την επόμενη γενιά, και τώρα δυστυχώς έχουμε μια κρίση λαθροθηρίας», σημειώνει ο Λου Περότι, διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

«Το μέλλον αυτών των χελωνών θα μπορούσε να είναι ζοφερό. Θέλω να πω, θα έχουμε πολύ απειλούμενους πληθυσμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαμε να χάσουμε πληθυσμούς», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Διεθνή / Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω “αμυντικά μέτρα” για να προστατεύσει τα συμφέροντά του από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση
NEWSROOM