Ένα ζευγάρι γκέι πιγκουίνων στην Αυστραλία υιοθέτησε και νέο αυγό αφού πέρυσι εκκόλαψαν με επιτυχία τον πρώτο τους νεοσσό.

 

Οι Sphen και Magic, δυο αρσενικοί πιγκουίνοι στο Sea Life Aquarium του Σίδνεϊ έγιναν διάσημοι παγκοσμίως όταν τον Οκτώβριο του 2018 εκκόλαψαν το πρώτο τους αυγό, με τον νεοσσό να παίρνει το όνομά του από τους ίδιους, ήτοι Sphengic.

 Σύμφωνα με το Sea Life, ο Sphen εκδήλωσε την αγάπη του για τον Magic δίνοντάς του «μια ξεχωριστή πέτρα», που στη γλώσσα των πιγκουίνων ισοδυναμεί με πρόταση γάμου.

 

Ωστόσο, πολύ σύντομα οι φροντιστές διαπίστωσαν πως το γκέι ζευγάρι είχε αρχίσει να φτιάχνει μια καινούργια φωλιά στην διάρκεια της φετινής περιόδου αναπαραγωγής.

 

«Έχουν την πιο καθαρή, τακτοποιημένη και μεγαλύτερη φωλιά στην αποικία και όταν παρατηρήσαμε πως ένα άλλο ζευγάρι δυσκολευόταν να εκκολάψει δυο αυγά ταυτόχρονα, πήραμε την απόφαση να δώσουμε το δεύτερο αυγό στους Sphen και Magic. Η μικρή Sphengic είχε ένα τέλειο ξεκίνημα στη ζωή του υπό την φροντίδα τους και παρόλο που έχει πολλή ενέργεια και φωνάζει αρκετά, έχει ωριμάσει υπέροχα αλλά παραμένει αρκετά αβέβαιη σχετικά με το τι κάνουν όλοι οι ενήλικες στην αναπαραγωγική περίοδο. Η Sphengic ίσως αποκτήσει έναν μικρό αδερφό ή αδερφή τις επόμενες εβδομάδες ίσως και όχι, επειδή ακόμη δεν έχουμε επιβεβαιώσει πως το αυγό είναι γόνιμο», σχολίασε η επόπτρια των πιγκουίνων, Tish Hannan.

 


Να σημειωθεί πως τον περσινό Σεπτέμβριο, ένα ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων εκκόλαψε αυγό στο Sea Life Aquarium του Λονδίνου. Οι φροντιστές εκεί αποφάσισαν να επιτρέψουν στο νεοσσό να μεγαλώσει ως genderless, δηλαδή χωρίς φύλο, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό στην φύση μέχρι να ωριμάσουν οι πιγκουίνοι.

 

Οι γκέι πιγκουίνοι στην Αυστραλία υιοθέτησαν και άλλο αυγό - Πέρυσι εκκόλαψαν ένα για πρώτη φορά
Οι γονείς Sphen και Magic μαζί με το μωρό τους, Sphengic.

 

Οι γκέι πιγκουίνοι στην Αυστραλία υιοθέτησαν και άλλο αυγό - Πέρυσι εκκόλαψαν ένα για πρώτη φορά
Η Sphengic γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια στις 19 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr