Ουδέτερου γένους ο νεοσσός που υιοθέτησε ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων στο Λονδίνο

Ουδέτερου γένους ο νεοσσός που υιοθέτησε ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων στο Λονδίνο Facebook Twitter
1

Ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων στο Λονδίνο πρόκειται να αναθρέψει το πρώτο νεοσσό ουδέτερου γένους. 


Την ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη ενυδρείο του Λονδίνου παρουσιάζοντας άλλο ένα ζευγάρι ομόφυλων γονέων που παίρνουν υπό την προστασία τους ένα μικρό.

Η Ρόκι και η Μαράμα, οι οποίες είναι ζευγάρι εδώ και έξι εποχές ζευγαρώματος, υιοθέτησαν ένα νεοσσό του είδους γκεντού, ηλικίας 4 μηνών, το οποίο δεν πρόκειται να κατηγοριοποιηθεί ούτε ως αρσενικό, ούτε ως θηλυκό, σύμφωνα με το ενυδρείο Sea Life London Aquarium.

«Η ομάδα των φροντιστών αποφάσισε ότι θα ήταν φυσιολογικό για το μικρό να θεωρηθεί άφυλο, αντί να μείνουμε προσκολλημένοι στην παράδοση που θέλει να καθορίζουμε τους πιγκουίνους στο ενυδρείο ως θηλυκούς ή αρσενικούς. Η ουδετερότητα του γένους είναι μια ανθρώπινη επινόηση, ωστόσο είναι απολύτως φυσιολογική στο ζωικό βασίλειο» προσθέτει η ανακοίνωση.

  

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο. Έχουν παρατηρηθεί ζευγάρια του ίδιου φύλου σε σκαθάρια, σε δελφίνια, σε πρόβατα και σε άλλα είδη.Τα τελευταία χρόνια, ζευγάρια ομόφυλων πιγκουίνων στους ζωολογικούς κήπους του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι στο Σίδνεϊ επώασαν ένα μικρό, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή με ένα ψεύτικο αυγό.

 Οι πιγκουίνοι γκεντού μοιράζονται τα γονεϊκά καθήκοντα εξίσου και επομένως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των ζευγαριών του ίδιου ή του αντίθετου φύλου όσον αφορά τη φροντίδα των μικρών, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ζωολόγοι. Στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου ζουν σήμερα τρία ομόφυλα ζευγάρια πιγκουίνων Χούμπολτ (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό) σε σύνολο 95 πτηνών.

Σύμφωνα με την Βαϊόλα Ρος-Σμιθ, εκπρόσωπο της Βρετανικής Εταιρείας Ορνιθολογίας, η οποία μελέτησε τους γλάρους, ομόφυλα ζευγάρια έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα είδη πουλιών. «Παρακολουθούσα 400 φωλιές τον χρόνο και στις δύο από αυτές ήταν ζευγάρια θηλυκών», εξήγησε μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Πάντως, ο Σάσα Νταλ, ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να αποδίδονται ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε άλλα είδη. «Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουμε κατηγορηματικές δηλώσεις. Όμως, αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα πως κάτι σαν την ουδετερότητα του φύλου είναι εξαιρετικά σπάνιο, εάν πράγματι υπάρχει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Thomson Reuters Foundation

Περιβάλλον
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM
Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια