Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Μέρκελ υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης

Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Μέρκελ υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
1


Περί τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι η καγκελάριος Μέρκελ, μεταξύ των φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, δεν πρέπει να τιμηθεί με το βραβείο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.


Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγκελα Μέρκελ δεν είναι η κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης που ανακοινώνεται αύριο στο Οσλο, ενώ το 34% έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.


Μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της Μέρκελ εξασφαλίζει μία ισχνή πλειοψηφία θετικών γνωμών, το 54%.


Η Αγκελα Μέρκελ θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία και διότι άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας τη στιγμή που η Ευρώπη ερχόταν αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.


Ωστόσο, η στάση αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοτικότητάς της στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η εφημερίδα προβάλλει το γεγονός ότι πολλοί γερμανοί πολίτες αντιμετωπίζουν επικριτικά τη στάση της καγκελαρίου απέναντι τους πρόσφυγες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μια γενναία και σωστή, πραγματικά πολιτική, απόφαση πήρε και χάνει έδαφος. Σύντομα θα αρχίσει να λοιδορεί τους Έλληνες και θα ξανανέβει η δημοτικότητα της. Γνωστές και δοκιμασμένες συνταγές.