ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ ολοκλήρωσαν τους ελέγχους για χρήση χημικών όπλων στη Ντούμα

Οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ ολοκλήρωσαν τους ελέγχους για χρήση χημικών όπλων στη Ντούμα Facebook Twitter
0

Οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ολοκλήρωσαν τους ελέγχους στην πόλη Ντούμα της Συρίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.

Πρόσθεσε ότι «αυτή την στιγμή περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής του ΟΑΧΟ».

Οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ πραγματοποίησαν ελέγχους στη Ντούμα μετά τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στις 7 Απριλίου εκ μέρους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, εξαιτίας των οποίων σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε επίσης ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ είχαν πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις περιοχές για τις οποίες έδειξαν ενδιαφέρον, σε κτίρια και εγκαταστάσεις, όπου εργάστηκαν όσο διάστημα ήθελαν. Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία, πρόσθεσε, εγγυήθηκε την ασφάλεια τους.

Ο Κανασένκοφ διευκρίνισε ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ επισκέφθηκαν στην Ανατολική Γούτα «δύο διαμερίσματα, στα οποία υποτίθεται ότι έγινε χρήση δηλητηριωδών ουσιών, απ' όπου πήραν τα απαραίτητα για την έρευνα τους δείγματα, καθώς και ένα εργαστήριο των τρομοκρατών και μια αποθήκη με χημικές ουσίες».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι επιθεωρητές επισκέφθηκαν το νοσοκομείο της πόλης Ντούμα όπου υπέβαλλαν ερωτήσεις σε ντόπιους κατοίκους και σε όσους είχαν συμμετάσχει στο σκηνοθετημένο βίντεο, που γύρισαν τα μέλη της οργάνωσης "Λευκά κράνη", ενώ επίσης πήραν τα απαραίτητα δείγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS

Διεθνή
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ