Οχάιο: Εκτροχιάστηκε τρένο με 150 βαγόνια– Φόβοι για έκρηξη φορτίου με χημικά

Στην περιοχή του ατυχήματος η φωτιά καίει από την Παρασκευή. Facebook Twitter
Στην περιοχή του ατυχήματος η φωτιά καίει από την Παρασκευή.
0

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές του Οχάιο των ΗΠΑ όπου υπάρχουν φόβοι για μεγάλη έκρηξη λόγω του επικίνδυνου φορτίου που μετέφερε σε κάποια από τα 150 βαγόνια το τρένο που εκτροχιάστηκε την Παρασκευή.

Μάλιστα, αστυνομικοί και πυροσβέστες ενημερώνουν τους χιλιάδες πολίτες πως πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή σε περίμετρο ενός μιλίου, λόγω της πιθανής έκρηξης βαγονιού που μεταφέρει ένα επικίνδυνο, χημικό υγρό.

Μόλις χθες, ο κυβερνήτης του Οχάιο, Mike DeWine, σε ανακοίνωσή του στο Twitter τόνισε πως το τοξικό υγρό θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τους πολίτες που βρίσκονται σε απόσταση ενός μιλίου από τον τόπο του ατυχήματος.

«Μέσα στις τελευταίες ώρες η θερμοκρασία από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει λόγω του ατυχήματος έχει αυξήσει τον κίνδυνο για μία καταστροφική έκρηξη, που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές σε μεγάλη απόσταση», ανέφερε ο κυβερνήτης του Οχάιο.

Για το περιστατικό έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του Οχάιο, ο οποίος έχει καταφτάσει στην περιοχή για να βοηθήσει τις τοπικές Αρχές.

Συλλήψεις σε όσους δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες

Ο σερίφης της Κολουμπιάνα, Brian McLaughlin, δήλωσε πως οι Αρχές θα εφαρμόσουν στο έπακρον το μέτρο της περιφέρειας του ενός μιλίου και όποιος πολίτης αντισταθεί και συλληφθεί.

«Υπάρχει πιθανότητα διαρροής αερίου και έκρηξης», είπε. «Παρακαλώ ακολουθείτε τις οδηγίες για τη δική σας ασφάλεια.»

Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Keith Drabick, τόνισε στο CNN ότι λόγω της διαρροής και των χημικών η περίμετρος του ενός μιλίου ίσως επεκταθεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM