Οχάιο: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης - Ανάμεσα στους νεκρούς και η αδελφή του

Οχάιο: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης - Ανάμεσα στους νεκρούς και η αδελφή του Facebook Twitter
0

Ο 24χρονος Κόνορ Μπετς, από το Μπελμπρουκ του Οχάιο, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Ντέιτον.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο νέος άνδρας πρόλαβε να σκοτώσει 9 άτομα πριν εξουδετερωθεί από τις αρχές. Όπως προέκυψε από την λίστα των νεκρών που δόθηκε στη δημοσιότητα, ανάμεσα στα θύματα του Μπετς είναι και η ίδια η αδελφή του, η 22χρονη Μέγκαν Μπετς. Πέρα από τα άτομα που έπεσαν νεκρά, 27 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, που σημειώθηκε μόλις μερικές ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στο Walmart του Ελ Πάσο με 20 νεκρούς. Ο δράστης δεν είχε εγκληματικό παρελθόν και είχε λάβει μόνο δύο κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα. 

Οχάιο: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης - Ανάμεσα στους νεκρούς και η αδελφή του Facebook Twitter

Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία σκότωσε τον Μπετς «μέσα σε ένα λεπτό από τη στιγμή που εκείνος άνοιξε πυρ», έξω από το μπαρ Ned Peppers, και οι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τα κίνητρά του. Ο τόπος του εγκλήματος απέχει 24 χιλιόμετρα από το σπίτι του, στο οποίο οι αστυνομικοί έκαναν ενδελεχή έρευνα, χωρίς να έχει γίνει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση για τυχόν ευρήματα. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είχε στο μυαλό του», σχολίασε η δήμαρχος Ναν Γουάλι που έδωσε τα εύσημα στην αστυνομία για την άμεση αντίδραση. «Η ταχύτητα της αστυνομίας του Ντέιτον έσωσε κυριολεκτικά εκατοντάδες ζωές». 

Οι αρχές δεν αποκλείουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση, καθώς έξι από τα θύματά του ήταν μαύροι. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν αστυνομικές πηγές, ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την εξουδετέρωσή του ήταν πολύ λίγος για να προλάβει να διαλέξει τα θύματά του. Κάποιοι τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Το FBI διερευνά επίσης την υπόθεση, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.

Οχάιο: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης - Ανάμεσα στους νεκρούς και η αδελφή του Facebook Twitter

Ο 24χρονος άνοιξε πυρ στην περιοχή Όρεγκον, στο κέντρο της πόλης, στις 1:07π.μ τοπική ώρα. Είχε έρθει προετοιμασμένος και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ κουβαλούσε και έξτρα γύρους σφαιρών για το όπλο του, τύπου Καλάσνικοφ. Η αστυνομία ειδοποίησε τις οικογένειες των θυμάτων και εξέδωσε λίστα με τα ονόματα των νεκρών, ανάμεσα στα οποία είναι και η αδελφή του. Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας 25 έως 57 ετών. Από τους 27 τραυματίες, οι 15 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

«Τρέχαμε για να σωθούμε»

«Ήμουν σοκαρισμένος», δήλωσε ένας ράπερ που τραγουδούσε σε διπλανή σκηνή, όταν τους ζητήθηκε να εκκενώσουν τον χώρο. «Φύγαμε γρήγορα και με ασφάλεια. Μας είπαν να αποφύγουμε την περιοχή του Όρεγκον. Μπήκα στο αυτοκίνητο, είδα τους αστυνομικούς και τα ασθενοφόρα». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM