Ο Ξαβιέ Μπετέλ κατηγορείται για λογοκλοπή- Στην πτυχιακή του

Λουξεμβούργο: Ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ κατηγορείται για λογοκλοπή στην πτυχιακή του διατριβή	Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ κατηγορείται για λογοκλοπή αναφορικά με την πτυχιακή διατριβή του στο πανεπιστήμιο του Νανσί. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα reporter.lu, πάνω από τα δύο τρίτα της διατριβής, που συνέταξε ο Μπετέλ το 1999, αποτελούν «δάνεια» μη αποδιδόμενα σε πηγές.

Λίγο μετά τις αποκαλύψεις, ο 48χρονος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σημείωσε ότι η εργασία συντάχθηκε εδώ και πάνω από 20 χρόνια και ότι την έγραψε «ειλικρινώς και ενσυνειδήτως». Πρόσθεσε όμως: «Παραδέχομαι ότι θα μπορούσα -ναι, ίσως θα έπρεπε- να πράξω διαφορετικά».

Ο πολιτικός δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πανεπιστήμιο για να αξιολογήσει αν η πτυχιακή πληροί τα κριτήρια της εποχής που συντάχθηκε. Σε αντίθετη περίπτωση, «σαφώς και θα αποδεχθώ την απόφαση». 

Στο 96% των 56 σελίδων της διατριβής με τίτλο «Προς μία πιθανή μεταρρύθμιση των εκλογικών συστημάτων στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;» στην Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου εμφανίζονται αντιγραμμένα αποσπάσματα χωρίς παραπομπές στις πρωτότυπες πηγές (δύο βιβλία, τέσσερις ιστοσελίδες και ένα άρθρο), σύμφωνα με την ιστοσελίδα που έκανε την αποκάλυψη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ