Ο Τζάστιν Μπίμπερ προκαλεί αντιδράσεις με την αλλαγή που έκανε στα μαλλιά του. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

 


Ο σταρ δημοσίευσε στο Instagram τις τελευταίες ημέρες φωτογραφίες με το νέο στυλ του, καθώς έκανε dreadlocks. Όμως αυτό δεν άρεσε σε πολλούς, που τον κατηγόρησαν στα social media για πολιτισμική ιδιοποίηση.

 

 

 

Ανάλογες οργισμένες αντιδράσεις είχε προκαλέσει και το 2016, όταν ο Τζάστιν Μπίμπερ είχε κάνει τα μαλλιά του cornrows (τα κοτσιδάκια που είναι κολλητά στο κεφάλι). Παραδοσιακά και αυτά τα δύο στιλ συνδέονται με την κουλτούρα και την ταυτότητα των μαύρων ανθρώπων και για αυτό κάποιοι θεωρούν κατηγορούν για πολιτισμική ιδιοποίηση του λευκούς που επιλέγουν να κάνουν κάτι τέτοιο.Μαύρες γυναίκες κατηγόρησαν στα social media τον Μπίμπερ λέγοντας πως είναι προσβλητικό και ασεβές το νέο του χτένισμα. Τον κάλεσαν να το αλλάξει και να ζητήσει συγγνώμη. Άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον υπερασπίστηκαν, λέγοντας ότι ο σταρ μπορεί να επιλέξει όποιο στιλ επιθυμεί για τα μαλλιά του.

 

Ο Τζάστιν Μπίμπερ δεν είναι ο πρώτος που προκαλεί αντιδράσεις λόγω των μαλλιών του. Ανάλογες κριτικές είχαν δεχθεί οι Μάιλι Σάιρους, Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ όταν έκαναν cornrows.

 

«Πιστεύω ότι ο κόσμος ενοχλείται επειδή θεωρούν ότι δεν σέβεται τις ρίζες αυτού του στιλ», δήλωσε στον Guardian Αϊρίν Σέλεϊ, εκδότρια του περιοδικού «Black Beauty and Hair».

 

«Πολλοί άνθρωποι είναι ακόμη αντιμέτωποι με διακρίσεις λόγω των μαλλιών τους. Μπορεί να αντιμετωπίσεις διακρίσεις από τον εργοδότη ή το σχολείο σου», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Ο Μπίμπερ αντιμετωπίζεται ως κάποιος που κάνει μια δοκιμή, χωρίς την όποια αφοσίωση ή γνώση για την ιστορία αυτού του στιλ».