Ο Τραμπ θα απονείμει χάρη στους εισβολείς του Καπιτωλίου αμέσως μετά την ορκωμοσία του

Ο Τραμπ θα απονείμει χάρη στους εισβολείς του Καπιτωλίου αμέσως μετά την ορκωμοσία του Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τη δέσμευσή του να απονείμει χάρη σε όσους συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο, τους οποίους έχει αποκαλέσει «πατριώτες» και «πολιτικούς κρατουμένους», επανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, διευκρινίζοντας ότι θα προβεί στην κίνηση αυτή «την πρώτη μέρα» ανάληψης των καθηκόντων του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε προειδοποίηση στη Λιζ Τσέινι και στα μέλη της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είχαν αναλάβει να ερευνήσουν την εισβολή στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου του 2021. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Meet the Press, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα μέλη της επιτροπής «πρέπει να πάνε στη φυλακή».  

Ο Τραμπ επέμεινε ότι δεν θα δώσει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να συλλάβει την Τσέινι ή τα άλλα μέλη - ή να κυνηγήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζει να δώσει χάρη στους εισβολείς στο Καπιτώλιο «την πρώτη ημέρα» της ανάληψης των καθηκόντων του.

Τον Μάρτιο, ο Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα του «Truth Social» ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ως πρόεδρος θα είναι να «ελευθερώσει τους ομήρους της 6ης Ιανουαρίου που φυλακίστηκαν αδίκως». Επανέλαβε, μάλιστα, αυτή τη δέσμευση και σε φόρουμ της Εθνικής Ενωσης Μαύρων Δημοσιογράφων στο Σικάγο τον Ιούλιο.

Η συνέντευξη του Τραμπ που μεταδόθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου,  έρχεται μετά την επιστροφή του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή για πρώτη φορά μετά την νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, καθώς έδωσε το παρών στην επαναλειτουργία του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων στο Παρίσι το Σάββατο (7/12). Πριν από την τελετή, ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο προεδρικό μέγαρο Ελιζέ στο Παρίσι το Σάββατο. «Ο κόσμος τρελαίνεται λίγο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους.

Την Παρασκευή (6/12), ο Τραμπ επανέλαβε την υποστήριξή του στον Πιτ Χέγκσεθ, τον υποψήφιό του για υπουργό Άμυνας, κατηγορώντας τα «fake news» για τις αντιδράσεις εναντίον του πρώην παρουσιαστή του Fox News, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM