Παναγία των Παρισίων: Τι κρύβει η συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον Ντόναλντ Τραμπ

Παναγία των Παρισίων: Τι κρύβει η συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν συνάντηση στο Παρίσι στο πλαίσιο της τελετής για την επαναλειτουργία της Παναγίας των Παρισίων, στην οποία ήταν και οι δύο προσκεκλημένοι.

Αφού έκαναν χειραψία κατά την διάρκεια της τελετής, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και στη συνέχεια, με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να περιγράφει τον πρίγκιπα ως «καλό άνθρωπο» που κάνει «φανταστική δουλειά». Υποδεχόμενος τον πρίγκιπα στην τελετή, ο Τραμπ χτύπησε τον Ουίλιαμ στον ώμο πριν οι δύο τους δώσουν τα χέρια και μιλήσουν για λίγα δευτερόλεπτα.

Τελευταία φορά που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε με τον Τραμπ ήταν το 2019, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χθες, Ουίλιαμ και Τραμπ συναντήθηκαν στην κατοικία του Βρετανού πρεσβευτή στο Παρίσι. Ο πρίγκιπας βρισκόταν στο φουαγιέ όταν έφτασε ο Τραμπ. Το ζευγάρι έσφιξε τα χέρια και χαιρέτησε ξανά ο ένας τον άλλον, προτού ο Τραμπ δείξει με μια χειρονομία τον πρίγκιπα της Ουαλίας και πει: «Καλός άνθρωπος, αυτός». Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ρώτησε τον εκλεγμένο πρόεδρο αν είχε ζεσταθεί και ο Τραμπ απάντησε ότι είχε ζεσταθεί και ότι «ήταν μια όμορφη τελετή». Το παλάτι του Κένσινγκτον περιέγραψε τη συνάντηση μεταξύ ως «θερμή και φιλική».

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον Τραμπ

Κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών που έμειναν μαζί, ο Ουίλιαμ και ο Τραμπ συζήτησαν μια σειρά από παγκόσμια θέματα, αλλά επικεντρώθηκαν στη σημασία της ειδικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος μοιράστηκε επίσης κάποιες θερμές και τρυφερές αναμνήσεις από την εκλιπούσα βασίλισσα, για τις οποίες ο πρίγκιπας φέρεται να είναι «εξαιρετικά ευγνώμων».

Σύμφωνα με το BBC,  o πρίγκιπας Ουίλιαμ έσπευσε σε αυτή τη συνάντηση στο Παρίσι με τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολιτικό επίπεδo. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι βασιλείς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, επιστρατεύονται για να εξομαλύνουν τις όποιες δύσκολες καταστάσεις, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να αναλαμβάνει πολιτικό ρόλο, συναντώντας τον Τραμπ.

Το BBC σημειώνει και την τεράστια αντίθεση στο στυλ των δύο ανδρών. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει ως προτεραιότητα το περιβάλλον και τα βραβεία Earthshot, ενώ ο Τραμπ έχει απορρίψει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της πράσινης ενέργειας ως «απάτη»

«Η εκστρατεία για τη στέγαση και την κλιματική αλλαγή δεν είναι ακριβώς το στυλ του Ντόναλντ Τραμπ,  αλλά ο στόχος αυτής της συνάντησης που οργανώθηκε εσπευσμένα ήταν η προσπάθεια της Βρετανίας στην οικοδόμηση γεφυρών με τις ΗΠΑ σε μια αβέβαιη εποχή για τις δυτικές συμμαχίες» καταλήγει το BBC.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM