Ο Τραμπ προειδοποιεί «διαδηλωτές, αναρχικούς και χαμίνια» πριν την προεκλογική του συγκέντρωση

Ο Τραμπ προειδοποιεί «διαδηλωτές, αναρχικούς και χαμίνια» πριν την προεκλογική του συγκέντρωση Facebook Twitter
Ο Τραμπ προειδοποιεί «διαδηλωτές, αναρχικούς και χαμίνια» πριν την προεκλογική του συγκέντρωση
0

Ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποιεί μέσω Twitter τους «διαδηλωτές, αναρχικούς, ταραχοποιούς» που σκοπεύουν να βρεθούν στην Οκλαχόμα, όπου και θα δώσει αύριο την προεκλογική του ομιλία.

«Όσοι διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραχοποιοί, λεηλατητές ή χαμίνια πηγαίνουν στην Οκλαχόμα παρακαλώ καταλάβετε, δεν θα σας φερθούν σαν να ήσασταν στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ ή τη Μινεάπολις. Θα είναι μια πολύ διαφορετική περίπτωση!» έγραψε στο Twitter o Αμερικανός Πρόεδρος εν όψει της αυριανής του ομιλίας.

Σε νεότερη ενημέρωση και σε άλλο ύφος νωρίτερα ειδοποίησε όσους θέλουν να παραβρεθούν στην ομιλία του, ότι θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίες «για πολλούς υποστηρικτές μας που θα παρευρεθούν στο #MAGA Rally» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε μία ακόμα ανάρτησή του βέβαια, έσπευσε να ενημερώσει ότι παρά το γεγονός ότι η ομιλία του είναι το Σάββατο, ήδη συγκεντρώνεται πλήθος για να τον ακούσει.

«Μεγάλα πλήθη και ουρές σχηματίζονται ήδη στην Τάλσα. Η προεκλογική μου εκστρατεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ξεκινά το Σάββατο το βράδυ στην Οκλαχόμα!» έγραψε.

Τη ίδια ώρα στην Τάλσα έχει επιβληθεί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια περίμετρο πολλών δρόμων γύρω από τον χώρο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει την προεκλογική ομιλία.

Σκοπός είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταραχών σε μία εποχή με έντονες διαμαρτυρίες κατά της διοίκησης του Αμερικανού Προέδρου μετά τη δολοφονία Φλόιντ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αφορά την περιοχή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του, ξεκίνησε χθες το βράδυ, στις 22.00 τοπική ώρα και θα διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής, με μια διακοπή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συγκέντρωσης.

Σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν αυτήν την περίμετρο τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί τσιμεντένια οδοφράγματα, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Για να δικαιολογήσει την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο δήμαρχος της Τάλσα Τζ.Τ Μπάιναμ υπογράμμισε ότι έλαβε πληροφορίες που «δείχνουν πως πρόσωπα που ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες οι οποίες έχουν εμπλακεί σε βίαιες και καταστροφικές συμπεριφορές σε άλλες πολιτείες προβλέπεται να έλθουν (στην Τάλσα) για να προκαλέσουν ταραχές εντός και περιμετρικά της συγκέντρωσης».

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναμένονται το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου στην Τάλσα, που τιμά επίσης την 155η επέτειο από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, την 19η Ιουνίου του 1865.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM
Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM