Ο Τραμπ μιλάει για «πολύ μεγάλη νίκη» παρά την απώλεια της Βουλής

Ο Τραμπ μιλάει για «πολύ μεγάλη νίκη» παρά την απώλεια της Βουλής Facebook Twitter
EPA
0

Ο  Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια «πολύ μεγάλη νίκη» στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης, παρά το γεγονός πως οι Δημοκρατικοί πλειοψηφούν πια στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. 

Την ίδια στιγμή οι Ρεπουμπλικάνοι ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία. 

«Όσοι εργάστηκαν μαζί μου σ' αυτές τις απίστευτες Ενδιάμεσες Εκλογές, ενστερνιζόμενοι ορισμένες πολιτικές και αρχές, τα πήγαν πολύ καλά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα.

«Όσοι δεν το έκαναν, λένε αντίο! Χθες ήταν μια τόσο μεγάλη νίκη, και μάλιστα υπό την πίεση των εμπαθών και εχθρικών μέσων ενημέρωσης», συνέχισε.

Νωρίτερα ο Τραμπ τηλεφώνησε στην ηγέτιδα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι για να την συγχαρεί. Είπε ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων υποστηρίζουν ότι το κόμμα χρειάζεται νεότερη ηγεσία, θα πρέπει να την αναδείξουν και πάλι πρόεδρο της Βουλής.

Η 78χρονη Πελόζι ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2007 μέχρι το 2011, όταν οι Δημοκρατικοί είχαν και πάλι την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

«Εντελώς αμερόληπτα, η Νάνσι Πελόζι αξίζει να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής από τους Δημοκρατικούς. Αν την δυσκολέψουν, ίσως να προσθέσουμε μερικές ρεπουμπλικανικές ψήφους. Έχει κερδίσει αυτή τη μεγάλη τιμή», έγραψε ο Τραμπ.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ