Ο Τραμπ λέει ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια που επιτρέπουν «παράνομες διαμαρτυρίες»

Ο Τραμπ λέει ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια που επιτρέπουν «παράνομες διαμαρτυρίες» Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα περικόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των κολεγίων που επιτρέπουν αυτό που αποκάλεσε «παράνομες διαμαρτυρίες», σε μια ανάρτηση στα social media η οποία έχει χαρακτηριστεί επίθεση στις ελευθερίες του λόγου και της συνάθροισης από ομάδες υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων.

«Όλη η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση θα σταματήσει για κάθε κολέγιο, σχολή ή πανεπιστήμιο που επιτρέπει παράνομες διαμαρτυρίες», έγραψε ο Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι ταραχοποιοί θα φυλακίζονται ή/και θα στέλνονται μόνιμα πίσω στη χώρα από την οποία ήρθαν. Οι Αμερικανοί φοιτητές θα αποβάλλονται μόνιμα ή, ανάλογα με το έγκλημα, θα συλλαμβάνονται. Όχι μάσκες!»

Ο Τραμπ λέει ότι θα κόψει τη χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια που επιτρέπουν «παράνομες διαμαρτυρίες» Facebook Twitter
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social / Φωτ: Truth Social

Εκπρόσωπος του Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς ο Λευκός Οίκος θα ορίσει την παράνομη διαμαρτυρία ή πώς η κυβέρνηση θα φυλακίσει τους διαδηλωτές. Η Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ προστατεύει την ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι.

Το Ίδρυμα για τα Ατομικά Δικαιώματα και την Έκφραση, μια μη κερδοσκοπική ομάδα, δήλωσε την Τρίτη ότι η απειλή του Τραμπ ήταν «βαθιά ανατριχιαστική» και ότι θα έκανε τους φοιτητές «να φοβούνται την τιμωρία για τον πλήρως προστατευόμενο πολιτικό λόγο».

«Ο πρόεδρος δεν μπορεί να αναγκάσει τα ιδρύματα να αποβάλλουν φοιτητές», ανέφερε η δήλωση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ελέγχει ούτε τα ιδιωτικά ούτε τα δημόσια χρηματοδοτούμενα σχολεία ή κολέγια, αλλά ο πρόεδρος μπορεί να ενθαρρύνει πολιτικούς στόχους μέσω της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης που εκταμιεύεται από του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει επίσης πει στον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ότι θέλει να απελαύνονται όσοι διαδηλωτές δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ και βρίσκονται στη χώρα με φοιτητική βίζα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM