Ο Τραμπ έστειλε τεστ covid στον Πούτιν για προσωπική του χρήση το 2020

Ο Τραμπ έστειλε τεστ covid στον Πούτιν για προσωπική του χρήση το 2020 Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Καθώς τα κράτη ανά τον κόσμο πάσχιζαν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έστειλε κρυφά στον Βλάντιμιρ Πούτιν τεστ ανίχνευσης του covid για προσωπική χρήση του Ρώσου ηγέτη.

Όπως αναφέρει στο νέο βιβλίο του ο Μπομπ Γούντγουορντ, ο Πούτιν, που φοβόταν τον ιό, δέχτηκε την προσφορά του τότε Αμερικανού προέδρου, αλλά του ζήτησε να κρατήσει αυτή την πράξη αλληλεγγύης μυστική.

«Δεν θέλω να το πεις σε κανέναν, γιατί μετά ο κόσμος θα τα βάλει με εσένα, όχι με έμενα», είπε ο Πούτιν στον Τραμπ.

Ο Τραμπ έστειλε τεστ covid στον Πούτιν για προσωπική του χρήση το 2020 Facebook Twitter
Το «War» θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 15 Οκτώβριου/Simon & Schuster

Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους δύο άνδρες φαίνεται πως καλά κρατούν. Σύμφωνα με τον Γούντγουορντ, στις αρχές του 2024, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από έναν συνεργάτη του να τον αφήσει μόνο, στο γραφείο του στο Μαρ-α-λάγκο, ώστε να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με τον Ρώσο πρόεδρο τηλεφωνικώς. 

Η σύγκριση του Τραμπ με τον Νίξον 

Το βιβλίο, με τίτλο «War», δεν περιγράφει το τι συζητήθηκε εκείνη την ημέρα και επίσης ο Γούντγουορντ αναφέρει ότι ένας αξιωματούχος της καμπάνιας του Τραμπ εκφράζει αμφιβολίες για την εγκυρότητα του περιστατικού. Ωστόσο, το ίδιο άτομο επιβεβαίωσε ότι από τότε που ο Τραμπ άφησε τον Λευκό Οίκο, το 2021, είναι πιθανό να έχει συνομιλήσει μέχρι και 7 φορές με τον Πούτιν. 

Για τον Γούντγουορντ, οι επικοινωνίες του Τραμπ με τον αυταρχικό ηγέτη μιας χώρας που εμπλέκεται σε πόλεμο με σύμμαχο των ΗΠΑ τον καθιστούν χειρότερο πρόεδρο και από τον Ρίτσαρντ Νίξον. 

Εδώ να σημειωθεί ότι μαζί με τον συνάδελφό του στη Washington Post, Καρλ Μπέρνστιν, ο Γούντγουορντ είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο του Watergate, που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Νίξον, το μακρινό 1974.

«Ο Τραμπ ήταν ο πιο απερίσκεπτος και παρορμητικός πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής και παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόσωπο ως υποψήφιος για την προεδρία το 2024», γράφει ο 81χρονος, πλέον, Γούντγουορντ

Σε αυτές τις κατηγορίες απαντά ο Στίβεν Τσέουνγκ, εκπρόσωπος της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι «καμία από αυτές τις φανταστικές ιστορίες δεν είναι αληθινές». Έπειτα ο Τσέουνγκ χρησιμοποίησε πιο σκληρούς όρους για να κάνεις προσωπικές επιθέσεις στον Γούντγουορντ, ενώ του υπενθύμισε ότι δεν πήρε συνέντευξη από τον ίδιο τον Τραμπ. 

Η άποψη του Γούντγουορντ για την κυβέρνυση Μπάιντεν-Χάρις

Επιλέγοντας να κυκλοφορήσει το βιβλίο του λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ο Γούντγουορντ καταλήγει ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου. Αρκετά πιο θετική είναι η άποψη του για την κυβέρνυση Μπάιντεν, η οποία, όπως λέει, έδειξε «σταθερή και αποφασιστική ηγεσία» παρά τα λάθη της.

Ο Τραμπ έστειλε τεστ covid στον Πούτιν για προσωπική του χρήση το 2020 Facebook Twitter
O Μπομπ Γούντγουορντ/Φωτογραφία: EPA, αρχείου

Όσο για την Κάμαλα Χάρις, ο Γούντγουορντ γράφει ότι ήταν πιστή στον Μπάιντεν και έξυπνη με τους χειρισμούς της, αλλά δεν ήταν επιδραστική στην εξωτερική πολιτική του προέδρου.

Από την άλλη, ένα κωμικοτραγικό περιστατικό αποκαλύπτει ότι ο προηγούμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου ήταν πολύ πιο ανοιχτός στις προτάσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Κατά την διάρκεια συνεδρίασης υψηλού επιπέδου για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ο Τραμπ ζήτησε από όλους τους παρόντες να εκφράσουν την άποψη τους.

«Κύριε πρόεδρε, εγώ κρατάω σημειώσεις», απάντησε ένα άτομο, αλλά ο τότε Αμερικανός πρόεδρος επέμενε.

«Ω, όχι, αν είσαι σε αυτό το δωμάτιο, τότε θα μιλήσεις» είπε ο Τραμπ και έπειτα το άτομο υπεύθυνο για τις σημειώσεις μοιράστηκε την γνώμη του, εν συντομία.

Το «War», που κυκλοφορεί στα αμερικάνικα ράφια στις 15 Οκτώβρη,  είναι το τέταρτο βιβλίο που έχει γράψει ο Γούντγουορντ από το 2016 και την απρόσμενη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον. 

Με πληροφορίες από Washington Post 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / WSJ: Τα κράτη του Κόλπου άρουν τους περιορισμούς για την επιχείρηση «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη της αμερικανικής επιχείρησης καθοδήγησης και επίβλεψης πλοίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η μετανάστευση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατίας

«Ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του, η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα και να σταματήσει τη σκόπιμη παρακμή της», σημειώνεται σε σχετικό κείμενο
THE LIFO TEAM
ΜΠΟΝΙ ΤΑΙΛΕΡ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΩΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Διεθνή / Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα η Μπόνι Τάιλερ μετά από επέμβαση στο έντερο

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση στο έντερο, με την αρχική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η ίδια αναρρώνει
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM