Ο Τραμπ επέστρεψε στο Λευκό Οίκο και έβγαλε επιδεικτικά τη μάσκα: «Νιώθω πολύ καλά»

Ο Τραμπ επέστρεψε στο Λευκό Οίκο και έβγαλε επιδεικτικά τη μάσκα: «Νιώθω πολύ καλά» Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε χθες Δευτέρα από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του με κορωνοϊό, και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.

Φορώντας μάσκα, βάδισε από την κεντρική είσοδο ως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο Marine One, το προεδρικό ελικόπτερο, για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στο κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο.

Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Στη συνέχεια βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο, για αρκετές στιγμές.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού δήλωσε πως αισθάνεται «πολύ καλά», υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει «σύντομα» στην προεκλογική του εκστρατεία. 

«Θα επιστρέψω στο πεδίο για την προεκλογική εκστρατεία μου σύντομα!!!», ανέφερε μέσω Twitter ο Τραμπ, συμπληρώνοντας στην ίδια ανάρτηση ότι «τα μέσα ενημέρωσης που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις δεν μεταδίδουν παρά ψευδείς δημοσκοπήσεις».


«Μη φοβάστε την πανδημία»

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ παρότρυνε τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (...). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Συγκεκριμένα διαβεβαιώνει ότι η χώρα του, η «σπουδαιότερη του κόσμου», θα «νικήσει» την πανδημία και προτρέπει τους συμπατριώτες του να «μην την αφήσουν να κυριαρχεί στη ζωή τους», να «μη φοβούνται» και να «βγουν εκεί έξω» — ενώ πάνω από 210.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο.


Τζο Μπάιντεν: «Να το πει στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε "μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας". Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο NBC, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2.

Ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την απαρέσκειά του, καθώς ο Τραμπ προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα. «Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν

Διεθνή / Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν - Δείτε live

Η πομπή περνά από τη Broad Street και από τη «Γέφυρα των Black Sabbath» με το περίφημο παγκάκι που είναι αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα, όπου ήδη χιλιάδες θαυμαστές αφήνουν λουλούδια και μηνύματα
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Συναγερμός για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό - Κύματα 2 μέτρων αναμένει η Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Συναγερμός για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό - Κύματα 2 μέτρων αναμένει η Γαλλική Πολυνησία

Βίντεο από τη στιγμή που ο σεισμός χτυπά στην Καμτσάτκα - Προειδοποιήσεις σε Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσους Σολομώντα, Βανουάτου - Υποβαθμίστηκε ο κίνδυνος τσουνάμι σε Χαβάη, Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM
Ανησυχία στο Βερολίνο: Μήπως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν στρατεύματα από τη Γερμανία;

Διεθνή / Ανησυχία στο Βερολίνο: Μήπως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν στρατεύματα από τη Γερμανία;

Η Γερμανία ανησυχεί για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη - Ο Υπουργός Άμυνας Πιστόριους ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για να διασφαλίσει ότι η Ε.Ε. δεν θα μείνει στο σκοτάδι
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν του «έκλεψε» την Βιρτζίνια Τζιούφρε που αργότερα αποκάλυψε την δράση του

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι ο Επστάιν του «έκλεψε» νεαρές γυναίκες από το Mar-a-Lago, ανάμεσα τους και την Βιρτζίνια Τζιουφρέ

Η Τζιούφρε, η οποία πέθανε φέτος, είχε καταγγείλει ότι αρχικά κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν και τη Μάξγουελ, και στη συνέχεια «προσφέρθηκε» σε άλλους ισχυρούς άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Άντριου
LIFO NEWSROOM