Ο Τραμπ είναι σίγουρος ότι ένα τείχος στα ιρλανδικά σύνορα θα λύσει το πρόβλημα του Brexit

Ο Τραμπ είναι σίγουρος ότι ένα τείχος στα ιρλανδικά σύνορα θα λύσει το πρόβλημα του Brexit Facebook Twitter
EPA / Φωτό Αρχείου
2

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ ότι το πρόβλημα του Brexit στη χώρα του θα λυθεί με ένα «τείχος».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας, ο Τραμπ παρέβαλε τα ιρλανδικά σύνορα με τα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Κατά μήκος αυτών των συνόρων ο Τραμπ θέλει να υψώσει ένα «αντιμεταναστευτικό τείχος». Αντίθετα, τα ιρλανδικά σύνορα είναι ανοικτά και η κυκλοφορία προσώπων και αγαθών ανεμπόδιστη, αφού μέχρι στιγμής η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δουβλίνο φοβάται αντίθετα με τον Τραμπ ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση στις 31 Οκτωβρίου θα οδηγούσε στην επιστροφή του «σκληρού συνόρου» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, και για σας και για το τείχος σας, τα σύνορά σας. Θέλω να πω, βρισκόμαστε κι εμείς επίσης σε δύσκολη κατάσταση με τα σύνορα στις ΗΠΑ, το ίδιος κι εσείς. Αλλά άκουσα να λένε ότι όλα θα πάνε καλά εδώ», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο πλευρό του Λίο Βαράντκαρ.

«Νομίζω ότι αν υπάρχει κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε, φυσικά, είναι ένα τείχος ή ένα σύνορο», του απάντησε Ιρλανδός πρωθυπουργός.

«Ναι, πιστεύω ότι αυτό θέλετε. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα είναι καλός», απάντησε ο Τραμπ κάνοντας την «εκτίμηση» ότι το Brexit «θα πάει καλά» για την Ιρλανδία.

Επιεικής και ευγενής ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση: «Είναι ο πρόεδρος της Αμερικής και υπάρχουν 200 χώρες στον κόσμο...πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν γι΄αυτόν να έχει βαθιά και λεπτομερή γνώση των προβλημάτων κάθε χώρας...».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε χθες το απόγευμα στην Ιρλανδία έχοντας ολοκληρώσει την τριήμερη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο με την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της Απόβασης στην Νορμανδία στο Πόρτσμουθ.

Αλλά η συνάντηση με τον ιρλανδό πρωθυπουργό έβγαλε και άλλο ανέκδοτο: ο Τραμπ ήθελε η συνάντησή τους να γίνει στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που διατηρεί ο μεγιστάνας μαζί με γήπεδο του γκολφ στο Ντούνμπεργκ της δυτικής Ιρλανδίας. Ο Λίο Βαράνκταρ, μη θέλοντας να συμμετάσχει στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων του Τραμπ, αντιπρότεινε έναν πύργο της περιοχής. Τελικά, η συμβιβαστική λύση ήταν η αίθουσα VIP του αεροδρομίου του Σάνον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"Είναι ο πρόεδρος της Αμερικής και υπάρχουν 200 χώρες στον κόσμο...πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν γι΄αυτόν να έχει βαθιά και λεπτομερή γνώση των προβλημάτων κάθε χώρας... "Κοινως παλι μ@λακια πεταξε ο Τραμπ, απλα δεν τον ενδιαφερει να ξερει τι γινεται στις αλλες χωρες αρκει να πουλησει την δικια του γνωμη.