Ο Τραμπ απομάκρυνε τον Άντονι Σκαραμούτσι, μόλις 10 ημέρες μετά τον διορισμό του

Ο Τραμπ απομάκρυνε τον Άντονι Σκαραμούτσι, μόλις 10 ημέρες μετά τον διορισμό του Facebook Twitter
1

Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για να επιτρέψει στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι να συγκροτήσει την δική του ομάδα, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.


Μόλις δέκα μέρες μετά τον διορισμό του, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον Σκαραμούτσι, ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα New York Times.


«Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ο κος Σκαραμούτσι ένοιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ένοιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι Σκαραμούτσι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό New Yorker ήταν ανάρμοστα, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. «Ο πρόεδρος σίγουρα ένοιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι ήταν ακατάλληλα για ένα άτομο σε αυτή την θέση και δεν ήθελε να επιβαρύνει τον στρατηγό Κέλι», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου η Σάντερς, αναφερόμενη στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.


Οι πηγές τις οποίες επικαλείται η NYT ανέφεραν ότι την απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος κόμπαζε ότι αναφερόταν απευθείας στον πρόεδρο και όχι στον προσωπάρχη του, απαίτησε ο ίδιος ο Τζον Κέλι. Σε μια συνάντηση που είχε ο Κέλι το πρωί με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια