Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε οποιαδήποτε χώρα αγοράζει πετρέλαιο ή αέριο από τη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε οποιαδήποτε χώρα αγοράζει πετρέλαιο ή αέριο από τη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ/ Facebook
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 24 Μαρτίου, ότι οποιαδήποτε χώρα αγοράζει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο από τη Βενεζουέλα θα πληρώνει δασμούς 25% σε οποιεσδήποτε συναλλαγές πραγματοποιούνται με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός ο δασμός θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Απριλίου, δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτηση του στο Truth Social. Όπως εξήγησε, προχώρησε στην κίνηση αυτή επειδή η Βενεζουέλα έχει στείλει «δεκάδες χιλιάδες» ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν «πολύ βίαιη φύση».

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ανακαλέσει την άδεια που επέτρεπε στον αμερικανικό πετρελαϊκό γίγαντα Chevron να δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα και αυξάνει τις απελάσεις μεταναστών υπηκόων της χώρας αυτής.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM