Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις ίσως είναι το επόμενο στέλεχος της κυβέρνησής του που θα παραιτηθεί.

Σε συνέντευξη στην εκπομπή 60 Minutes του CBS, ερωτηθείς αν ο Μάτις σκοπεύει να αποχωρήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο».

Μολονότι παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «κάποιοι στην κυβέρνηση που δεν είναι ενθουσιασμένοι» μαζί του, ο ίδιος είπε ότι «έχει πολύ καλή σχέση» με τον υπουργό.

«Γευματίσαμε μαζί πριν από δύο ημέρες. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Μπορεί και να το κάνει (σ.σ. να παραιτηθεί). Νομίζω ότι είναι κατά κάποιο τρόπο Δημοκρατικός, αν θέλετε να ξέρετε», συνέχισε ο πρόεδρος αναφερόμενος στον απόστρατο στρατηγό.

«Αλλά είναι καλός άνθρωπος. Τα πάμε πολύ καλά. Μπορεί να φύγει. Εννοώ, κάποια στιγμή, όλοι φεύγουν. Όλοι. Ο κόσμος φεύγει. Αυτή είναι η Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ απέρριψε, χαρακτηρίζοντας τις «ψευδείς ειδήσεις» τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι στον Λευκό Οίκο επικρατεί χάος.

Είπε όμως ότι ο ίδιος «αλλάζει τα πράγματα» γιατί «δικαιούται να το κάνει» και άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει αξιωμάτα σε νέα πρόσωπα. «Έχω στην αναμονή ανθρώπους που θα αποδεχθούν εξαιρετικοί. Θα μουν στην κυβέρνηση, θα είναι εξαιρετικοί», συνέχισε.

Αν και φέρεται ότι έχει συγκρουστεί στο παρελθόν με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ο Μάτις διέψευσε τον περασμένο μήνα ότι σκοπεύει να παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM