Ο τραγικός πατέρας πάλευε να κρατήσει στη βάρκα τα δύο παιδιά του που ξεβράστηκαν στην Τουρκία

Ο τραγικός πατέρας πάλευε να κρατήσει στη βάρκα τα δύο παιδιά του που ξεβράστηκαν στην Τουρκία Facebook Twitter
1
Ο τραγικός πατέρας πάλευε να κρατήσει στη βάρκα τα δύο παιδιά του που ξεβράστηκαν στην Τουρκία Facebook Twitter
Ο 5χρονος Galip και ο 3χρονος Aylan (αριστερά)

Τραγική φιγούρα είναι πλέον ο πατέρας των παιδιών, οι σοροί των οποίων ξεβράστηκαν στις ακτές της Τουρκίας χθες το πρωί.

Ο πατέρας τηλεφώνησε σε συγγενείς μετά την τραγωδία, αλλά το μόνο που κατάφερε να αρθρώσει ήταν οι λέξεις: «Η σύζυγός μου και τα δύο αγόρια μου είναι νεκροί».


Ο 5χρονος Galip και ο 3χρονος Aylan, ήταν σε μια υπερπλήρη λέμβο γεμάτη με πρόσφυγες από τη Συρία, όταν ανατράπηκε λίγο μετά τον απόπλου για το ελληνικό νησί της Κω.

Ο τραγικός πατέρας πάλευε να κρατήσει στη βάρκα τα δύο παιδιά του που ξεβράστηκαν στην Τουρκία Facebook Twitter
Ο πατέρας με τα δύο παιδιά του

Ο Aylan φορούσε ένα κόκκινο μπλουζάκι και μπλε σορτς, κειτόταν μπρούμυτα στην άμμο της πλαζ του Μπόντρουμ. Η δημοσιογράφος που τράβηξε τις φωτογραφίες του τρίχρονου παιδιού από τη Συρία που προκάλεσαν φρίκη σ' ολόκληρο τον κόσμο, είπε σήμερα πως "πάγωσε" όταν διέκρινε το άψυχο σώμα του θύματος να έχει ξεβραστεί σε παραλία του Μπόντρουμ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.


"Όταν το είδα, έμεινα αποσβολωμένη, παγωμένη. Δεν υπήρχε δυστυχώς τίποτε που να μπορεί να κάνει κανείς γι' αυτό το παιδί. Έτσι έκανα τη δουλειά μου", είπε η φωτογράφος Νιλιφέρ Ντεμίρ, του ιδιωτικού πρακτορείου ειδήσεων Dogan, στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης CNN Turk.


"Εδώ και μερικούς μήνες περπατάμε τακτικά σ' αυτές τις πλαζ. Όμως χθες ήταν διαφορετικά. Στην αρχή είδαμε το άψυχο σώμα του μικρότερου αγοριού, μετά αυτό του μεγαλύτερου αδελφού του. Φωτογραφίζοντάς τα, θέλησα απλώς να απεικονίσω το δράμα αυτών των ανθρώπων", πρόσθεσε.

Ο τραγικός πατέρας πάλευε να κρατήσει στη βάρκα τα δύο παιδιά του που ξεβράστηκαν στην Τουρκία Facebook Twitter

Τα δύο αγόρια δεν φορούσαν σωσίβια γιλέκα και δεν είχαν καμία ευκαιρία, όταν η βάρκα ανατράπηκε περίπου 30 λεπτά μακριά από το τουριστικό θέρετρο του Μπόντρουμ στην Τουρκία. Τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα μαζί με τη μητέρα τους, Rehan, ενώ ο πατέρας τους Abdoulah επέζησε.

 

Η οικογένεια - η οποία εγκατέλειψε την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη της Συρίας Κομπάνι, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Ευρώπη - είχαν προσκολληθεί στη μια πλευρά του σκάφους με τον πατέρα να προσπαθεί να κρατήσει τους αγαπημένους του, τους οποίους είδε να χάνονται στα νερά, σύμφωνα με τον Jenan Moussa, δημοσιογράφο στην αραβική τηλεόραση Al Aan.

Ο τραγικός πατέρας πάλευε να κρατήσει στη βάρκα τα δύο παιδιά του που ξεβράστηκαν στην Τουρκία Facebook Twitter
Ο 3χρονος Aylan Kurdi, οι εικόνες του οποίου συγκλόνισαν τον πλανήτη

Χθες ο πατέρας αναγνώρισε τα πτώματα της συζύγου του και των δύο γιων του και ζήτησε να μεταφερθούν στο Suruc.

Ο κ Kurdi ήταν κουρέας στη Δαμασκό πριν τραπεί με την οικογένειά του σε φυγή προς την Τουρκία, παρόλο που ο ίδιος δεν κέρδιζε αρκετά χρήματα και ονειρευόταν ένα μέλλον στον Καναδά.


Η θεία των αγοριών αποκάλυψε ότι ο Kurdi πλήρωσε € 4,000 για να πάρουν οι διακινητές την οικογένειά του στην λέμβο. Ήθελαν να πάνε όλοι στον Καναδά όπου βρίσκεται και η ίδια αλλά η αίτησή τους για βίζα τον Ιούνιο, απορρίφθηκε. Έτσι πήραν τη μοιραία απόφαση να πάνε στην Ευρώπη.

 

Ο τραγικός πατέρας πάλευε να κρατήσει στη βάρκα τα δύο παιδιά του που ξεβράστηκαν στην Τουρκία Facebook Twitter
Ο 5χρονος Galip και ο 3χρονος Aylan (αριστερά)

 

«Προσπαθούσα να τους στηρίξω, έχω φίλους και γείτονες οι οποίοι με βοήθησαν με τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να τους φέρουμε στην Οτάβα, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπήκαν στη βάρκα», κατέληξε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM
Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM
Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Διεθνή / Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Η 29χρονη φέρεται να προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν καταλήξει σε έναν γκρεμό ύψους περίπου 107 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επιτέλους αν ήθελε η Δύση και η Ευρώπη να παρέχει άσυλο στους πρόσφυγες θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, ώστε να έρχονται νόμιμα και όχι λαθραία με κάθε τρόπο.