Ο Τούρκος σκοπευτής θέλει να πατεντάρει τη viral πόζα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Τούρκος σκοπευτής θέλει να πατεντάρει τη viral πόζα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος Γιουσούφ Ντικέτς, πήγε στο Παρίσι, δεν χρησιμοποίησε εξοπλισμό και με μία χαλαρότατη στάση κατέκτησε μετάλλιο στη σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα παραπάνω έκαναν τον Τούρκο αθλητή της σκοποβολής φωτογραφία, βίντεο, meme και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, με τους χρήστες των μέσων του διαδικτύου να τρελαίνονται με τη χαλαρή του εμφάνιση και το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε εξοπλισμό την ώρα που άλλοι συναθλητές του εμφανίστηκαν σαν παραλλαγές του Ρόμποκοπ.

Επ' αυτού προσπαθεί τώρα ο Ντικέτς να επωφεληθεί και επιδιώκει να... πατεντάρει τη χαλαρή στάση που είχε κατά την προσπάθειά του να πετύχει τον στόχο. Ο Ντικέτς υπέβαλε σχετικό αίτημα πατέντας στο Τουρκικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων.

Ο προπονητής του, Ερντίντς Μπιλγκίλι, είπε φυσικά ότι αυτό δεν γίνεται προς αποκόμιση κέρδους αλλά ισχυρίστηκε ότι η κίνηση προκλήθηκε όταν πληροφορήθηκαν ότι υπήρξαν πολλές προσπάθειες άλλων να κατοχυρώσουν τη συγκεκριμένη πόζα χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του Ντικέτς. «Αφού ενημερωθήκαμε για πολυάριθμες πρωτοβουλίες καταχώρισης εμπορικών σημάτων που πραγματοποιήθηκαν εν αγνοία του Γιουσούφ Ντίκετς, υποβάλαμε αίτηση πριν από περίπου μία εβδομάδα», είπε ο Μπιλγκίλι στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «οι άλλες αιτήσεις έχουν απορριφθεί».

Η απόφαση για το σήμα κατατεθέν της πόζας δεν αφορά μόνο την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας του Ντικέτς αλλά και τη διασφάλιση της εμπορικής χρήσης της. Η viral φύση της πόζας του οδήγησε στη δημιουργία διαφόρων αναμνηστικών, όπως μπλουζάκια, κούπες και καλύμματα κινητών τηλεφώνων, όλα με την εικόνα του. Το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT Haber ανέφερε την ευρεία πώληση τέτοιων αντικειμένων, τονίζοντας περαιτέρω την ανάγκη προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM